Franţa solidară cu Grecia şi Bulgaria în criza migraţiei – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
Stiri externe

Franţa solidară cu Grecia şi Bulgaria în criza migraţiei

Asculta informatia

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a subliniat că ţara sa este solidară cu Grecia şi Bulgaria în criza migraţiei, semnalează luni AFP, via agerpres.

‘Deplină solidaritate cu Grecia şi Bulgaria, Franţa este gata să contribuie la eforturile europene pentru a le acorda rapid asistenţă şi pentru a apăra frontierele’, a scris Macron într-un mesaj difuzat în reţeaua Twitter duminică seara. ‘Trebuie să acţionăm împreună pentru a evita o criză umanitară şi a migraţiei’, a adăugat el.

Citeste si: Bulgaria susține că niciun migrant nu a trecut frontiera ilegal dinspre Turcia

Grecia şi Bulgaria se confruntă cu un val de migranţi din Turcia, după ce Ankara a anunţat săptămâna trecută că nu va mai împiedica refugiaţii să intre în Uniunea Europeană.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a exprimat sâmbătă îngrijorarea UE faţă de fluxul necontrolat de migranţi din Turcia. ‘Prima noastră prioritate în această fază este să ne asigurăm că Grecia şi Bulgaria primesc sprijinul nostru deplin. Suntem gata să oferim un ajutor suplimentar, în special prin intermediul Frontex (agenţia europeană de control al frontierelor) la frontierele terestre’, a arătat ea, tot pe Twitter.

Autorităţile elene şi bulgare au întărit securitatea la frontierele cu Turcia după ce Ankara a reacţionat la moartea a peste 30 de militari turci în urma unor lovituri aeriene în Siria făcând cunoscut că nu va mai opri migranţii.

Premierul bulgar Boiko Borisov s-a întâlnit luni la Ankara cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan pentru a discuta despre migraţie în contextul situaţiei din provincia siriană Idlib, unde forţele militare ale Turciei se confruntă cu cele ale regimului de la Damasc, susţinut de Rusia.

Citeste si:Turcia susţine că peste 75.000 de migranţi au intrat în Europa;Grecia şi Bulgaria neagă

La sfârşitul săptămânii trecute, mii de migranţi din Turcia au pornit către graniţele Uniunii Europene – respectiv ale Greciei şi Bulgariei, ţări vecine cu Turcia. Forţele de ordine din Grecia au oprit asaltul migranţilor, în timp ce la frontiera bulgară situaţia era mult mai puţin gravă.

Bulgaria şi Turcia au relaţii diplomatice şi economice privilegiate, însă guvernul de la Sofia a ordonat din 2016 construcţia unui gard de-a lungul frontierei comune de aproximativ 250 de kilometri, pentru a împiedica trecerea migranţilor.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close