Quantcast
Franța: Vaccinarea obligatorie, prin constrângere. – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Franța: Vaccinarea obligatorie, prin constrângere.

Cetățenilor din Franța care refuză vaccinările în timpul unor crize sanitare severe ar urma să li se interzică „accesul la transportul public sau la anumite locuri și activități”.

Proiectul de lege în procedură accelerată a fost înaintat de premierul francez Parlamentului, care l-a înregistrat pe 21 decembrie. În inițiativa legislativă se mai stipulează că premierul poate „lua măsuri pentru rechiziționarea oricărei persoane și a tuturor bunurilor și serviciilor necesare pentru a răspunde amenințării sau situației de sănătate, sau să autorizeze adoptarea unor astfel de măsuri”, transmite Hotnews.

Proiectul de lege, care a primit sprijinul cabinetului premierului Jean Castex la începutul săptămânii trecute solicită persoanelor care nu pot dovedi că au primit „tratament preventiv” în timpul unor astfel de crize sanitare, inclusiv vaccinarea, sau care nu au avut un screening negativ al virusului, să li se refuze „accesul la transportul public sau la anumite locuri și activități”.

În proiect se mai stipulează și permanentizarea, la nevoie, a măsurilor propuse, printre care derogarea de la confidențialitatea medicală și introducerea datelor obținute „la vreme de criză”, în Sistemul Național de Date de Sănătate.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply