Quantcast
Frumuseţea din cenuşă: mii de sirieni vin la Christos – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Frumuseţea din cenuşă: mii de sirieni vin la Christos

A asculta, a consola, a educa, a mângâia. Nu doar cuvinte, ci verbe puternice pe care misionarii aflaţi în zone de risc maxim de pe glob le practică în fiecare oră a fiecărei zile, pentru a fi de un real ajutor pentru cei în nevoie. Iar modelul lor pare să dea rezultate bune şi să conducă la convertirea a mii de musulmani, în special în Siria, Irak, Turcia şi Liban.

sirienicrestini (Foto: christianaidministries.org)Fără a exagera numerele şi fără a face o estimare prea optimistă, misionarii creştini aflaţi în aceste ţări văd în fiecare zi oameni care se apropie de Dumnezeu şi care doresc să devină creştini. În Irak e vorba de un număr total de 2.000 – 2.500 de persoane, iar în Siria este vorba de 10.000 de persoane. Cea mai mică familie care a decis să devină creştină numără patru membri, dar de obicei convertirile sunt în număr de 10-12 persoane din aceeaşi familie.

Între cei convertiţi există şi un anumit număr de persoane care se convertesc din interes, pentru a primi ajutoare din partea misionarilor. Estimările arată un procent de aproape 30%, potrivit cifrelor oferite de misionarii de la Christian Aid Mission, o organizaţie non-profit care ajută mii de persoane din 100 de ţări.

Însă cei mai mulţi Îl acceptă pe Iisus pentru că înţeleg că viaţa lor poate fi mai bună astfel. „Noi nu facem presiuni asupra nimănui şi nu oferim ajutoare doar creştinilor. Ne bucurăm atunci când decizia de a deveni creştin este făcută de bunăvoie”, a declarat un misionar Christian Aid Mission din Irak.

Între semnele prin care misionarii îi recunosc pe creştinii convertiţi sunt renunţarea la hijab, permisiunea copiilor de a participa la studii biblice, renunţarea la droguri şi minciună, implicarea în activităţile bisericii şi dorinţa de a vorbi şi altora despre credinţa lor.

semneletimpului.ro

Despre

Leave a Reply