Quantcast
Gabby Douglas şi victoriile aduse de Dumnezeu – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Gabby Douglas şi victoriile aduse de Dumnezeu

Victoria americancei Gabriellei Douglas în finala de la individual-compus din cadrul concursului olimpic de gimnastică a fost un triplu prilej de sărbătoare.

Gabby Douglas

În primul rând, pentru americanii care se bucură că adolescenta de 16 ani s-a întors de la Londra cu titlul de campioană olimpică absolută. Apoi, ea este un prilej de bucurie pentru comunităţile de culoare din lume, tânăra fiind prima sportivă de culoare care a devenit olimpică la individual-compus. În al treilea rând, creştini din lumea întreagă au privit admirativ modestia tinerei care a declarat deschis că „îi dă toată slava” pentru victorie „lui Dumnezeu”.

„Îi dau toată slava lui Dumnezeu. Este un fel situaţie de tip win-win. Slava se îndreaptă în sus, către El, iar binecuvântările Lui coboară către mine,” a spus sportiva într-un interviu acordat NBC imediat după victoria sa. Tânăra a transmis acelaşi mesaj, mai târziu, şi pe contul ei Twitter. „Fie ca tot ce sunt să Îl laude pe Dumnezeu; să nu uit lucrurile bune pe care El le face pentru mine,” a scris Douglas.

Foto: rollingstone.comÎntr-un articol pe care îl semnează în reţeaua ESPN, Gabrielle mărturiseşte că înainte de competiţie o întindere musculară îi provoca dureri deranjante şi că „se simţea puţin demoralizată”, însă că andrenorul ei, Lian Chow a sfătuit-o să ignore durerea. „M-a ajutat să mă reconcentrez şi, desigur, a avut dreptate. Când am ajuns la concurs şi mi-am pus toţi nervii la lucru, nu am mai simţit nimic,” a spus Douglas.

Putere în perioadele de presiune maximă
Cu doar câteva luni în urmă, antrenorii lui Douglas „nu credeau că are tenacitatea psihică pentru a face faţă cu brio competiţiei,” a spsus Jackie MacMullan într-un interviu pentru ESPN, însă Dougla declara pentru NBC News că a făcut faţă presiunii şi a căpătat încredere „meditând asupra Scripturii”.

Despre contracararea presiunii psihice cu ajutorul lui Dumnezeu vorbeşte şi gimnasta Dominique Moceanu, cea mai tânără dintre „Cele şapte magnifice” ale Americii, care au câştigat aurul la Jocurile Olimpice din 1996.

Dominique Moceanu (Foto: people.com)Într-un interviu publicat în urmă cu câteva zile de Christianity Today, Dominique povesteşte că „se ruga mult”. „Nu aveam nimic altceva la care să apelez în afară de credinţă,” spune fosta medaliată, fiica unui cuplu de imigranţi români.

„Mă rugam înainte să intru la antrenamente în fiecare zi – nu voiam să ţipe nimeni la mine sau să fiu jignită că nu dau tot ce am mai bun din mine, sau umilită fiindcă în mintea antrenorului mă îngrăşasem, când în realitate nu era aşa – trebuia să am puterea psihică să trec prin toate fără să cedez, dar să îmi păstrez şi corpul, fizic, în siguranţă (…) nu cred că aş fi făcut faţă provocărilor tinereţii mele altfel,” spune Dominique.

Un refugiu sigur

Provocări care, aşa cum a dezvăluit gimnasta, nu aveau să se rezume doar la cariera ei sportivă. Tânăra a dezvăluit recent că, în urmă cu ceva timp, a descoperit cu stupoare că mai are o soră, pe care părinţii ei au dat-o spre adopţie imediat ce s-a născut. Jennifer, sora lui Dominique s-a născut cu o boală congenitală – nu are picioare. Fără să ştie că este sora ei, o admira pe Dominique şi o considera un model inspiraţional. În ciuda bolii ei, şi Jennifer s-a dedicat gimnasticii – concurând chiar în cadrul Olimpiadei pentru Juniori.

Pe lista participanţilor la Jocurile Olimpice care îşi pun victoriile sportive pe seama unei intervenţii divine se numără încă mulţi alţi sportivi. Christian Post le-a compilat poveştile în materialul 10 sportivi creştini de urmărit. Pe Semnele timpului mai poţi citi şi povestea înotătorului creştin Davis Tarwater.

semneletimpului.ro

Despre

Leave a Reply