Quantcast
Germania: 53 de cazuri de coronavirus. O mie de oameni în carantină – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Germania: 53 de cazuri de coronavirus. O mie de oameni în carantină

O mie de persoane au fost plasate în carantină în vestul Germaniei, în timp ce numărul cazurilor de coronavirus confirmate în ţară a ajuns la 53, potrivit unui bilanţ oferit vineri de autorităţile sanitare, relatează AFP, potrivit agerpres.

Măsura priveşte districtul Heinsberg, foarte aproape de graniţa cu Olanda, unde o mie de persoane trebuie să rămână în case, în timp ce şcolile şi creşele sunt închise până luni, precum şi birourile administraţiei locale. Toate audienţele la tribunal au fost amânate.

Citeste si: Preotul care a participat la orgii SEXUALE reprimit in Biserica

Autorităţile au impus această măsură după ce un cuplu purtător al virusului a participat week-end-ul trecut la carnaval, un eveniment anual foarte popular mai ales în vestul Germaniei.

În regiunea Heinsberg au fost depistate 20 de cazuri de noi de coronavirus, potrivit Ministerului Sănătăţii din landul Renania de Nord-Westfalia.

Localitatea Gangelt, aflată la graniţa cu Olanda, este în special afectată.

La Hamburg, unul dintre cele mai mari porturi din Europa, părinţii şi copiii veniţi în contact cu un angajat al serviciului de pediatrie al unui spital universitar, infectat cu noul coronavirus, au fost de asemenea plasaţi în carantină timp de 14 zile.

Citeşte şi: Ei sunt magistraţii care au decis că o fetiţă de 11 ani poate face SEX cu un bărbat de 52 de ani

Ministrul sănătăţii, Jens Spahn, a avertizat deja că Germania se află „la începutul unei epidemii de coronavirus’, în timp ce cazurile detectate se extind la şase din cele 16 landuri federale. Doar estul ţării nu a înregistrat până acum niciun caz.

Berlinul trebuie să decidă rapid dacă Salonul de Turism ITB, unul dintre evenimentele majore ale sectorului, va fi organizat sau va fi anulat. Târgul este programat pentru perioada 4-8 martie şi atrage circa 160.000 de vizitatori şi 10.000 de expozanţi.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply