Quantcast
Germania: Cetățenia pentru imigranții poligami? – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Germania: Cetățenia pentru imigranții poligami?

Guvernul german a retras legislația propusă care ar fi interzis imigranților din căsătoriile poligame să obțină cetățenia germană. Interdicția propusă a fost inclusă în proiectul modificărilor legii privind naturalizarea in Germania, însă a fost eliminată în tacere din textul final, aparent în interesul corectitudinii politice și al multiculturalității.

Deși legea germană interzice în mod clar poligamia pentru cetățenii germani, unii au susținut că legea nu este clară cu privire la faptul că legea se aplică solicitanților străini care locuiesc în Germania. Miniștrii de interne din cele 16 state ale Germaniei au cerut în unanimitate guvernului german să clarifice această chestiune prin consfințirea în lege a unei interdicții globale privind cetățenia germană pentru imigranții poligami.

Criticii spun că proiectul de lege, așa cum se află în prezent, nu numai că va crea un backdoor legal pentru imigranții poligamici ca sa obțină cetățenia germană, ci va legaliza în mod eficient practica poligamă a imigranților musulmani. Modificările vor consacra, în consecință, în legislația germană două sisteme juridice paralele, una bazată pe Legea civilă germană și alta bazată pe legea Islamic Sharia.

Guvernul german a dezbătut mult timp proposed changes propunerile de modificare a Legii cetățeniei (Staatsangehörigkeitsgesetz, StAG), care ar lua cetățenilor germani cetățenia lor germană dacă se vor alătura grupurilor jihadiste din străinătate. Modificările propuse nu ar fi retroactive și nu s-ar aplica, de exemplu, în cazul jihadiștilor germani care au aderat la statul islamic.

Proiectul inițial conținea un limbaj care ar fi interzis imigranților în căsătorii poligame, precum și imigranților care nu s-au identificat legal, să devină cetățeni germani. Limba a fost eliminată din proiectul de lege după o întâlnire a cabinetului la începutul lunii aprilie. Îndepărtarea textului, raportată reported mai întâi de publicația Welt am Sonntag pe 5 mai, a fost întâmpinată cu indignare.

Citeste mai departe pe: karensmithdotblog.wordpress.com

Despre Info Crestin News

Leave a Reply