Quantcast
Germania: Evreii se plâng de exacerbarea antisemitismului în timpul pandemiei – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Germania: Evreii se plâng de exacerbarea antisemitismului în timpul pandemiei

Pandemia de coronavirus a exacerbat antisemitismul în Germania, consideră lideri ai comunităţii evreieşti din această ţară, citaţi marţi de agenţia de presă DPA, potrivit agerpres.

‘Coronavirusul a făcut ca totul să fie mai rău, inhibiţiile s-au diminuat, se fac încercări de rescriere şi de minimizare a istoriei’, afirmă Pinchas Goldschmidt, preşedintele Conferinţei rabinilor europeni (CER).

‘Fără îndoială că, în acest climat, evreii se simt din ce în ce mai în nesiguranţă, nu mai îndrăznesc să iasă în stradă şi se izolează, ceea ce este absolut inacceptabil’, a declarat Goldschmidt pentru DPA.

Ruediger Mahlo – reprezentantul filialei germane în cadrul Conferinţei pentru revendicări (Claims Conference), care se ocupă de despăgubirea şi restituirea bunurilor pentru victimele persecuţiilor naziste şi moştenitorii lor – afirmă că este important ca persoanele responsabile de antisemitism şi negarea Holocaustului să fie urmărite penal.

Supravieţuitorii Holocaustului constată că ‘negarea şi distorsionarea Holocaustului, precum şi atacurile antisemite au devenit tot mai excesive în perioada pandemiei’, a declarat Mahlo.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply