Germania interzice circumcizia bazată pe motive religioase

Asculta informatia

Decizia a înfuriat comunităţile iudaice şi islamice din ţară. Preşedintele Consiliului central al Evreilor din Germania, Dieter Graumann, a catalogat verdictul drept „o intervenţie dramatică şi fără precedent, asupra dreptului comunităţilor religioase de a se conduce singure.”

Curtea spune însă că motivul interdicţiei îl constituie apărarea drepturilor copiilor la integritate corporală. Acest drept, a hotărât instanţa, este mai important decât drepturile religioase şi cele parentale. În plus, au spus judecătorii, circumcizia contravine „interesului copilului de a decide, mai târziu în viaţă, asupra credinţelor sale religioase”.
Mii de musulmani şi evrei sunt circumcişi, în Germania, în fiecare an. Spre deosebire de circumcizia feminină, care e interzisă prin lege, circumcizia masculină nu este ilegală.
Cazul de faţă a implicat un doctor care a efectuat o operaţie de circumcizie pentru un copil de patru ani. Operaţia a fost urmată de complicaţii medicale. Medicul implicat în proces a fost achitat.

semneletimpului.ro

Despre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 5