Quantcast
GERMANIA: Interzicerea serviciilor religioase în timpul pandemiei este legală, a decis un tribunal – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

GERMANIA: Interzicerea serviciilor religioase în timpul pandemiei este legală, a decis un tribunal

Asculta informatia

Autorităţile au dreptul să interzică serviciile religioase cu public în timpul pandemiei cu noul coronavirus, a decis joi un tribunal german din Munchen, informează agenţia DPA, via agerpres.

Instanţa s-a pronunţat în urma sesizării unui avocat catolic, care a contestat suspendarea serviciilor religioase pe durata pandemiei de COVID-19. Acest avocat a susţinut că doreşte să celebreze Paştele în mod tradiţional, în pofida măsurilor de izolare impuse de autorităţile bavareze pentru a stopa răspândirea coronavirusului.

Citește și: Georgia:Toate bisericile rămân deschise pentru Paști. „Hrana spirituală este la fel de importantă ca cea fizică”

Avocatul a invocat în plângerea sa faptul că interdicţia privind adunările religioase decisă în cadrul acestor măsuri i-ar încălca dreptul la libertatea de credinţă garantat de Constituţia Germaniei.

Totuşi, tribunalul menţionează în verdictul său că în cazuri individuale excepţionale se poate acorda o permisiune pentru desfăşurarea serviciilor religioase.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply