Quantcast
Germania: O instituție protestantă proeminentă permite eutanasia în sediul său – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Germania: O instituție protestantă proeminentă permite eutanasia în sediul său

 

Una dintre cele mai mari instituții caritabile și medicale din Europa, Fundația Protestant Bethel, a anunțat că aprobă procesele de moarte asistată la unitățile sale.

Fundația Bethel a anunțat oficial pe 12 iunie că a autorizat eutanasierea și sinuciderea asistată în sediul său. Germania nu are o legislație precisă cu privire la modalitățile și procedurile de asistență activă la moarte, ceea ce păstrează o anumită vagitate juridică.

În prezent intervențiile (cu droguri sau prin injectare de substanțe letale) se desfășoară așadar pe baza unui statut al Curții Constituționale Federale din 2020, care prevede că fiecare are dreptul să „și aleagă moartea” și să ceară ajutor pentru aceast scop. O decizie deplorată de Alianța Națională Evanghelică.

La rândul ei, Biserica Protestantă din Germania nu a luat o poziție pe această temă și nu există un consens în această problemă în rândul membrilor săi, a informat revista PRO pe 18 iunie.

Betel este una dintre cele mai mari instituții diaconale din Europa. Oferă ajutor la domiciliu și servicii de îngrijire, precum și cazare. Fundația deține, de asemenea, unități de asistență medicală, clinici și hospiciuri, precum școli și universități. Obiectivul său este de a sprijini persoanele cu dizabilități, bolnave, vârstnice sau defavorizate.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply