Quantcast
Germania: Un sofer de taxi care a afișat versete din Biblie riscă o amendă grea – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Germania: Un sofer de taxi care a afișat versete din Biblie riscă o amendă grea

Un taximetrist german este urmărit penal pentru că a afișat versetul din Ioan 14.6: „Eu sunt calea, adevărul și viața” pe geamul din spate al vehiculului său. Riscă să-i fie retras permisul și o amendă de până la 10.000 de euro.

„În Iran, ar fi putut să mă închidă sau să mă ucidă pentru asta, dar locuiesc în Germania.” Originar din Iran, Jalil Mashali se află în centrul știrilor surprinzătoare.

Bărbatul care a ajuns în țară în urmă cu 22 de ani, este amenințat cu amendă de către municipalitatea din Essen.

 Vina lui? După ce a afișat un verset biblic pe geamul din spate al taxiului său.

Potrivit Radio Essen care a relatat această poveste pe 4 decembrie soferul a primit o scrisoare de la biroul de circulație ca  trebuie să scoată autocolantul sub pedeapsa uneoi amenzi de o mie de euro.  De asemenea, ar putea să-și piardă licienta de taximetrist și să fie amendat cu până la zece mii de euro dacă persistă.

Din 1998 publicitatea politică și religioasă a fost interzisă în taxiurile germane. Curtea Constituțională a dorit de fapt să evite întreruperile în trafic legate de diferențele de opinie în timpul transportului, potrivit orașului.

Cu toate acestea, Jalil Mashali încearcă să-și afirme drepturile și să-și apere libertatea de exprimare. El a spus: „Aceasta este doar părerea mea. Acesta nu este un slogan religios.

În Germania există libertate de exprimare, așa că nu văd de ce ar trebui să elimin această zicală.”

Despre Info Crestin News

Leave a Reply