Germanii cer respectarea libertatii de intrunire si libertatii religiei

Asculta informatia

Satui sa stea in case astfel cum au fost obligati de autoritati, in vederea impiedicarii raspandirii COVID-19, peste 1.000 de germani au iesit sambata, 25 aprilie 2020, in centrul orasului Berlin (in fata teatrului Volksbunhne), pentru a protesta fata de incalcarea drepturilor fundamentale de catre autoritati.

Potrivit publicatiei Deutsche Welle in timpul manifestarii, protestarii scandau „Imi doresc viata inapoi” si precizau ca pun la indoiala necesitatea masurilor de restrictii, considerand ca starea generala provocata de pandemia de coronavirus este „o incercare de confiscare a puterii prin raspandirea fricii”. In timpul manifestatiilor in piata erau afisate cartoane pe care era scris „Protejarea drepturilor constitutionale”.

Citeste si: Guvernul ‘Îngrădește libertatea cultului religios’- Parerea liderilor bisericii italiene

Aceasta nu este singura manifestare care a avut loc in aceasta perioada in Berlin (avand loc alte patru proteste), insa este prima care a strans un numar mai mare de manifestanti, fiind necesara interventia a 180 de ofiteri de politie care ar fi arestat peste 100 de persoane.

Un protest similar a avut loc tot sambata, 25 aprilie 2020, in Stuttgart, unde cira 400-500 de persoane au raspuns unui apel lansat pentru sprijinirea drepturilor fundamentale precum libertatea de intrunire si libertatea religiei, fiina a treia maniestatie de acest fel. Si la acest protest au fost prezente fortele de ordine, cu atat mai mult cu cat initial manifestatia a fost interzisa de municipalitate, insa Curtea Constitutionala Federala a statuat ca adunarea nu poate fi restrictionata.

Fata de clamarile legate de libertatea la religie din orasul Stuttgart, este bine de amintit ca aceste manifestari au avut loc in perioada in care s-au desfasurat sarbatorile pascale pentru catolici si crestin-ortodocsi, sarbatori care in acest an s-au tinut in case, cu usile bisericilor inchise, prin masurile lor, majoritatea guvernantilor statelor europene interzicand adunarile publice, inclusiv participarea la slujbele religioase.

Precizam ca manifestarile s-au desfasurat in Germania in conditiile in care aceasta tara este a cincea ca numar de infectati de coronavirus la nivel global, iar la data de 26 aprilie 2020 inregistra 156.700 de cazuri si 5.880 de decese.

COVID-19, virusul sezonier

Revolta din randul populatiei statelor care au adoptat masuri restrictive severe pentru evitarea raspandirii virsului COVID-19 mai are insa un element despre care majoritatea cetatenilor informati au aflat. Anume ca intr-un viitor nu foarte indepartat exista probabilitatea ca virusul COVID-19 sa fie declarat virus gripal sezonier, cu efecte similare unor viroze resporatorii, iar izolarea oamenilor in case nu este o solutie.

Nu o spunem noi o spun specialistii care au analizat evolutia acestui virus si care au concluzionat ca, pana la gasirea unui vaccin, omenirea va trebui sa se imunizeze.

Citeste si: Bill Gates: ”Trebuie să cooperam la nivel global, avem nevoie de vaccinuri pentru șapte miliarde de oameni!”

Avem astfel declaratiile mai multor experti, virusologi, medici care arata ca vorbim despre un virus gripal care se manifesta in sezonul rece, dar si ca inchiderea in case a oamenilor cu blocarea economiei nu este cea mai buna solutie. De precizat in acest context este ca singura tara care a refuzat izolarea populatiei, astfel cum a impus Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) si a ales imunizarea colectiva cu acest virus este Suedia, tara care, la putin peste 10 milioane de locuitori, a inregistrat pana la 26 aprilie 2020, 18.640 de cazuri de infectati cu coronavirus si 2.194 de decese (fiind tara situata pe locul 20 in clasamentul statelor afectate de coronavirus).

Despre Info Crestin News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 + = 16