Grecia: Biserici ortodoxe vandalizate în mod repetat de refugiați musulmani – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
Stiri externe

Grecia: Biserici ortodoxe vandalizate în mod repetat de refugiați musulmani

Asculta informatia

 

Situația tensionată de pe insulele din nordul și estul Mării Egee, acum adăpostind zeci de mii de refugiați, în principal din țări predominant musulmane, este ca o „bombă gata să explodeze”, relatează Agenția de știri Ortodoxia .

Localnicii și-au atins limitele și se află într-o permanentă stare de furie și de întristare, în timp ce refugiații atacă și vandalizează locurile sfinte ortodoxe.

În special, rezidenții din Moria, Lesvos se plâng că grupuri de imigranți ilegali musulmani au vandalizat în mod repetat bisericile din zonă și au făcut amenințări directe împotriva credinței ortodoxe. Biserica Sfânta Ecaterină este acum blocată, deoarece locuitorii încearcă să blocheze intrarea și să o protejeze împotriva noilor profanări.

Ferestrele bisericii au fost rupte, sfânta cruce a fost aruncată și icoanele au fost răsturnate. De asemenea, refugiații au deteriorat paraclisul Taxiarchis (Arhanghelul Mihail), sfântul patron al Mytilini, capitala Lesvos, și a intrat acolo pentru a dormi.

Cu ajutorul poliției, locuitorii locali au reușit să îi dea afară pe refugiați din capela Taxiarchis, „dar imaginea din interiorul bisericii a fost tragică.”

Potrivit unui raport recent al The Guardian , există mai mult de 42.000 de imigranți pe Lesvos și o serie de alte insule, care „nu pot pleca din cauza unei politici de izolare determinată de UE, sunt obligați să rămână pe insule până când solicitările de azil sunt procesate de un sistem atât subestimat cât și suprasolicitat. „

Poliția Lesvos s-au ciocnit cu aproximativ 2000 de migranți și refugiați afgani , care au participat la un miting de protest din tabăra Moria la Mytilini luni pentru a solicita condiții mai bune de viață și o accelerare a procedurilor de azil.

Sursa: ortodoxinfo.ro

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

84 − 82 =

Close