Quantcast
Grecia oferă stimulente financiare cuplurilor care au copii pentru stimularea natalității – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Grecia oferă stimulente financiare cuplurilor care au copii pentru stimularea natalității

Autoritățile din Grecia oferă stimulente financiare cuplurilor care au copii pentru stimularea natalității ca urmare a declinului demografic care ar putea avea un impact sever asupra economiei, relatază cotidianul britanic The Guardian, scrie mediafax.

Guvernul de la Atena va oferi un beneficiu financiar în valoare de 2.000 de euro pentru fiecare cuplu care va avea un copil. Beneficiul se acordă în urma previziunilor alarmante potrivit cărora populația Greciei ar putae scădea cu o treime în următoarele trei decenii dacă nu se vor lua măsuri pentru creșterea numărului de nașteri. La acest lucru se adaugă faptul că datele recente arată că până în anul 2050 aproximativ 36 % din populația țării va avea vârsta de peste 65 de ani, cea ce ar pune o presiune mai mare pe forța de muncă activă și asupra programului de protecție socială a Guvernului.

Beneficiul pentru nou-născuți reprezintă o modalitate de a reduce problema vârstei înaintate a populației. Costul total al acestuia se ridică la aproximativ 180 de milioane de euro anual, echivalent cu 0,1% din PIB-ul Greciei.

În România, nu există un program de acest fel la nivel național, cu excepția capitalei unde primăria acordă suma de 2.500 de lei pentru fiecare nou-născut. În Ungaria, femeile care au mai mult de patru copii sunt scutite pe viață de la plata impozitelor, iar cuplurilor tinere li se vor oferi împrumuturi fără dobândă în valoare de 10 milioane de forinți, care vor fi anulate după ce vor avea trei copii.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply