Quantcast
Grecii ortodocşi dau în judecată producătorii unei piese în care Iisus e homosexual – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Grecii ortodocşi dau în judecată producătorii unei piese în care Iisus e homosexual

După săptămâni de proteste din partea preoţilor ortodocşi greci şi din partea grupurilor conservatoare din ţară, un procuror din Atena a depus o plângere împotriva actorilor şi regizorului unei piese de teatru pentru acuzaţia de blasfemie.

actorii_din_corpus_christi_risca_sa_ajunga_la_inchisoare (Foto: boxturtlebulletin.com)Piesa de teatru, intitulată „Corpus Christi”, regizată de Terrence McNally şi jucată prima dată în anul 1997 îi prezenta pe Iisus Christos şi pe ucenicii săi ca fiind gay şi locuind în statul american Texas. În scenariu, Iuda l-ar fi trădat pe Iisus din cauza geloziei, iar Iisus este prezentat ca binecuvântând o căsătorie gay între doi apostoli.

Echipa care a realizat filmul, atât regizorul cât şi actorii, a fost acuzată de „insulte aduse religie” şi „blasfemie” de către Episcopul Ortodox Serafim de Piraeus, potrivit Reuters.

În consecinţă, Poliţia a început investigaţiile vineri asupra echipei de producţie. În cazul în care actorii şi regizorul vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia riscă câteva luni în închisoare citeaza semneletimpului.ro

Despre

Leave a Reply