Grupul de experţi privind abuzul sexual asupra copiilor din cadrul Bisericii Catolice a fost reactivat de Papa Francisc

Asculta informatia

Papa Francisc a reactivat în cadrul Bisericii Catolice un grup de experţi privind abuzul sexual asupra copiilor, însărcinat cu prevenirea şi îngrijirea victimelor, a anunţat sâmbătă Vaticanul.

Francisc s-a confruntat cu critici pentru faptul că nu a reînnoit mandatul de trei ani al Comisiei Pontificale pentru Protecţia Minorilor când acesta a expirat în decembrie, aminteşte agenţia de presă DPA.

Comisia îşi va relua activitatea sub conducerea confirmată a arhiepiscopului de Boston, cardinalul Sean O’Malley. Aceasta va avea 16 membri, inclusiv nouă care sunt nou numiţi, s-a precizat într-un comunicat, conform agerpres.

Papa „a acordat multă atenţie în rugăciune numind aceşti membri [care] se vor adăuga perspectivei globale a Comisiei în protejarea minorilor şi adulţilor vulnerabili”, a spus O’Malley.

Grupul va continua să „asiste” bisericile locale din întreaga lume în eforturile lor de a proteja toţi copiii, tinerii şi
adulţii vulnerabili”, a adăugat el.

Anunţul Vaticanului vine după săptămâni în care scandalul mondial vechi de decenii al preoţilor pedofili a părut să fi reînceput să-l bântuie pe papă, comentează DPA.

În timpul vizitei în Chile luna trecută, Francisc i-a înfuriat pe cei care au fost victime ale abuzurilor sexuale ale clerului, insistând că aceştia nu au avut nici o „dovadă” împotriva unui episcop care ar fi pretins că a asistat la un abuz şi nu l-a raportat.

Apărarea de către Francisc a episcopului Juan Barros a declanşat un protest, după care papa a prezentat scuze şi a cerut anchetatorului de la Vatican privind abuzurile sexuale, arhiepiscopul Charles Scicluna, să examineze cazul.

Joi, Vaticanul a confirmat, de asemenea, o relatare din presă conform căreia Francisc le-a spus colegilor iezuiţi din Chile că are regulat întâlniri private la Vatican cu victimele abuzurilor.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

54 − = 52