Quantcast
Guvernatorul din TEXAS interzice fetelor transgender să participe la competiții sportive dedicate persoanelor de sex feminin – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Guvernatorul din TEXAS interzice fetelor transgender să participe la competiții sportive dedicate persoanelor de sex feminin

Guvernatorul din Texas, Greg Abbott, a promulgat o lege prin care interzice fetelor transgender să participe la sporturi dedicate persoanelor de sex feminin în școli, alăturându-se astfel republicanilor din alte state, care au luat măsuri similare. Susținătorii legii care intră în vigoare începând cu 18 ianuarie spun că are drept scop promovarea fair-play-ului în școli prin eliminarea unui eventual avantaj competitiv pe care fetele trangender l-ar putea avea.

Activiștii pentru drepturile omului, pe de altă parte, spun că astfel de restricții sunt discriminatorii, bazate pe „ură” și impuse fără a exista dovezi concludente care să arate că femeile sau fetele transgender domină competițiile prin forța fizică.

Alte șapte state au adoptat dispoziții similare în ultimul an, după ce Idaho a dat tonul, în martie 2020. O curte federală a blocat legea din Idaho și se așteaptă decizia instanței.

Însă tendința este în creștere. 35 de proiecte de lege prin care tinerii transgender sunt excluși din competiții au fost introduse în 2021, în creștere față de anul 2020, când au fost 29, și cu mult mai multe decât în 2019, când au fost doar două.

 

Despre Info Crestin News

Leave a Reply