Guvernul brazilian vrea interzicerea programelor religioase televizate

Asculta informatia

Guvernul brazilian a anunțat un decret legislativ prin care urmărește aplicarea de interdicții în privința închirierii de canale TV și radio în țară, informează Christian Post.

Foto: technorati.comPropunerile au stârnit reacții puternice din partea liderilor evanghelici din Brazilia, în special din partea acelora care dețin emisiuni în rețelele de televiziune și radio ale țării.

Propunerea guvernul este aceea ca orice entitate interesată în implementarea de programe transmise în scop comercial „nu pot avea legături cu o altă entitate care să le dirijeze managementul, dacă aceasta este, la rândul ei tributară unor angajamente financiare, religioase, de familie, politice sau comerciale.”

Decretul urmărește să actualizeze Codul Telecomunicațiilor aflat în vigoare în Brazilia. Oponenții săi spun că acesta reprezintă o amenințare pentru libertatea religioasă, ca și pentru libertatea de exprimare.

În ultimii 20 de ani, programele evanghelice din Brazilia au cunoscut un adevărat boom. Un sondaj efectuat în 2011 de Folha.com a arătat că bisericile ocupă un spațiu de 140 de ore de transmisiune televizată săptămânală pe canalele braziliene.

semneletimpului.ro

Despre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *