Guvernul israelian aprobă acordul de pace cu Emiratele Arabe Unite – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
Stiri externe

Guvernul israelian aprobă acordul de pace cu Emiratele Arabe Unite

Asculta informatia

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu a purtat o convorbire telefonică cu prințul moștenitor, șeicul Mohammed bin Zayed bin Sultan Al Nahyan din Emiratele Arabe Unite, informează TPS si alfaomega.tv

Aceasta este prima conversație oficială dintre cei doi de după semnarea acordului istoric de pace la Casa Albă luna trecută.

Cei doi lideri „au solicitat menținerea păcii în Orientul Mijlociu pentru a contribui la stabilitatea, securitatea și prosperitatea tuturor popoarelor din regiune și și-au exprimat aprecierea față de președintele Trump și Statele Unite pentru sprijinul lor vital pentru acest efort”, se arată în declarația oficială.

Acordurile cu Emiratele Arabe și Bahrain „reflectă schimbarea dramatică pe care am adus-o imaginii Israelului în regiune. Israelul nu este o povară și nici un dușman, ci este un aliat esențial în orice moment, mai ales în acest moment”, a afirmat Netanyahu, făcând referire la activitățile destabilizatoare ale Iranului.

Anunțate pe 13 august, acordurile Abraham sunt primele dintre un stat din Golf și Israel și se așteaptă să conducă la acorduri similare cu alte țări arabe, posibil Oman sau Arabia Saudită.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 57 = 61

Close