Guvernul israelian este obligat să limiteze monitorizarea cazurilor de coronavirus de către serviciile de securitate

Asculta informatia

Curtea Supremă din Israel a decis luni că guvernul trebuie să limiteze monitorizarea cazurilor de coronavirus de către serviciile de securitate, considerând că această supraveghere „draconică” încalcă democraţia, relatează AFP, si agerpres.

Guvernul a început în martie 2020 să solicite serviciului de securitate internă, Shin Beth, să colecteze date despre cetăţeni şi să le geolocalizeze telefonul mobil în cadrul „războiului” împotriva pandemiei de COVID-19.

Curtea Supremă a blocat rapid această practică, spunând că ea ar trebui reglementată printr-o lege.

În iulie, parlamentul a adoptat o lege care autorizează guvernul să folosească tehnologiile Shin Beth. Cu o durată iniţială de trei săptămâni, legea a fost în permanenţă reînnoită, stârnind critici în legătură cu încălcarea vieţii private.

Luni, Curtea Supremă a anunţat că, începând cu 14 martie, „folosirea (serviciilor) Shin Beth va fi limitată la cazurile confirmate de coronavirus atunci când pacientul nu cooperează cu ancheta (epidemiologică), voluntar sau nu, ori atunci când nu spune cu cine s-a întâlnit”.

„A permite guvernului să folosească detaliile supravegherii este un pas înapoi sever, excepţional şi draconic în privinţa dreptului la respectarea vieţii private şi a structurii democratice a societăţii israeliene”, a precizat Curtea.

Vezi mai departe pe: https://europanews.ro

Despre Info Crestin News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

81 − = 79