Haitienii se întorc la Hristos, abandonând idolatria după 2 ani de la cutremurul de pămînt

Asculta informatia

O societate de misionari au observat că 2 ani după cutremurul devastator care a ucis în medie cam 300,000 de oameni în Haiti, creștinismul înlocuiește repede practicile idolatre Voodoo în viețile oamenilor.


Bărbații care și-au pierdut rudele în Cutremurul din ianuarie 2010 vizitează în masă mormintele situate în titayen în suburbia Port-au-Prince pe 21 martie 2011.

Conform Agenției Centrale de inteligență World Factbook, în Haiti 80 procente din populație spun că ar fi catolici, și alți 16 sunt protestanți, dar cam aproximativ jumătate din populație practică încă Voodoo.

Oricum, nu este secret că creștinismul se extinde ca și religie în Haiti și o mulțime de misionari creștini și organizații de caritate care se ridică în națiunea Caribiană ca să ajute milioanele de oameni în nevoia lor disperată, au contribuit de asemenea la o mare transformare. Un așa grup ca Haiti Foundation of Hope , o organizație ceștină împlinind nevoi fizice, emoționale și spirituale ale omenilor din comunitățile rurale sărace din norudul țării Haiti, a construit un număr de programe de sănătate  în sate și a văzut oameni renunțînd la credința lor Voodoo și întorcîndu-se la Hristos.

”Credința din spatele credințelor în Haiti a fost Voodoo. Aceasta a venit din Africa și s-a integrat în Catolicism. Experiența mea este că în timp ce cei din Haiti veneau să cunoască iubirea lui Hristos, acolo a fost un număr enorm de oameni care au lăsat Voodoo și s-au întors la Hristos”, a spus Linda Markee la Postul Creștin. Markee este secretara, membru întemeietor a Fundației Speranței din Haiti și a petrecut 2 ani lucrînd și trăind în națiunea Caribeană.

”După cutremur în special oamenii se întorceau la Dumnezeu. Fiecare persoană care a fost în Haiti a simțit cutremurul- nu doar oamennii din Port-au-Prince care l-au simțit. Fiecare a fost afectat de el-mulți din ei și-au pierdut membrii familiei. Într-o țară unde nu este nici-o descentralizare reală a guvernului ei toți l-au simțit. Și am văzut oameni care se vin la Dumnezeu și nu se mai întorc înapoi la Voodoo.”

”Mulți dintre oamenii  care urmează Voodoo știu că dumnezeii Voodoo nu au nicio putere- și mulți dintre ei văd că nu primesc nimic de la acești zei. În timp ce creștinii vin să lucreze în diferite sate, și în acele în care s-a început ministerul Holistic, au loc multe schimbări vizibile” a continua tea.

Markee a observant că în timp ce țara crește mai mult și mai mult spre creștinism, acolo încă există un anumit nivel de conflicte între misionarii creștini și oamenii care se încăpățînează să accepte schimbările care au loc.

“Conflictul vine mai degrabă de la doctorii vrăjitori decît de la oameni. În satul nostrum, unul dintre lucrurile pe care le-am început a fost un program comunitar de sănătate- noi aveam trei sate care erau destul de aproapte- de aceea noi aveam 10 lucrători comunitari de sănătate pe care îngrijesc de aceste 3 sate.”

“Anul trecut, ei au auzit despre o femeie care a avut un copilaș și a suferit de o infecție severă după ce s-a născut copilul. Ea murea – copilul deasemenea, deoarece ea nu avea lapte deloc, și era slăbită în această colibă de un medic vrăjitor.”

”Lucrătorii din comunitatea noastră de sănătate au auzit despre aceea- și au au trebuită să urce foarte mult în munți (ca să ajungă la colibă) ca să confrunte doctorul vrăjitor. Anul trecut, nici unul nu a putut să confrunte un doctor vrăjitor deoarece le era frică foarte tare. Dar ei au putut să vorbească cu el și să-I spună  că femeia trebuie să plece la o clinică, sau va muri” a continuat ea.

”În cele din urmă, doctorul vrăjitor și-a aruncat mîinile în aer și a spus” Minunat, dar dacă o iei de  aici, tu vei muri”. Lucrătorii, oricum au ridicat patul cu mama și copilul și i-au transportat jos în munți. Ei au adus-o la un spital, unde i-au dat antibiotice și ea a supravețuit. Eu am văzut-o recent cu copilul ei- sunt bine ambii și sunt membri în biserică acum.”

După Markee, este o mare schimbare a oamenilor din Haiti care se convertesc la Creștinism deoarece ei au fost afectați de misionari și au văzut dragostea lui Dumnezeu prin lucrarea lor, și deasemenea pentru că au relizat că Voodoo nu are nici o putere reală.

Noi am avut chiar o femeie din sat care a fost doctor vrăjitor – a luat mult timp ca ea să se convertească, ea avea 70 de ani, dar  s-a convertit și a fost un timp minunat, de mare bucurie. Și chiar înaite să se convertească ea a recunoscut că ei(doctorii vrăjitori Voodoo) nu au nici o putere a bisericii creștine- eu cred că ei știu aceasta”, a concluzionat ea.

Noteaza:stiricrestine.md

Despre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *