Halloween-ul aduce moartea: Cel 146 de persoane au decedat și 150 au fost rănite în timpul unei petreceri pe această temă în Coreea de Sud

Asculta informatia

Cel puțin 146 de persoane au murit și 150 au fost răniți în mijlocul unei „celebrări” a Halloween-ului în Seul, capitala Coreii de Sud. Conform primelor rapoarte, citate de presa internațională, aproape 50 de persoane au suferit un stop cardiac, pe loc.

Mulţi oameni au murit sau au fost răniţi fiind zdrobiţi de mulţimea care încerca să avanseze pe o stradă îngustă din districtul Itaewon, în apropierea Hamilton Hotel, loc celebru în care se ţin petrecerile în Seul, au precizat oficiali sud-coreeni.

Choi Seong-beom, şeful pompierilor din cartierul Yongsan, a precizat că bilanţul morţilor ar putea creşte.

Răniţii sunt transportaţi la spitale din Seul.

În locul busculadei au intervenit peste 800 de poliţişti şi reprezentanţi ai serviciilor de urgenţă, cu 140 de vehicule. A fost mobilizat tot personalul disponibil din Seul pentru a-i trata pe răniţi.

Președintele Yoon Seok-yeol și premierul Han Dok-soo au reacționat anterior la incident, îndemnând medicii să ofere asistența necesară. Primarul capitalei, Oh Se Khun, a decis să își scurteze călătoria în Europa. În plus, Yoon Seok-yeol a convocat o ședință de urgență pentru a se ocupa de incident. Au participat șefii ministerelor de interne din Seul și din țară, precum și alți oficiali operaționali și de salvare, prin legătură video.

Potrivit estimărilor poliției, aproximativ 100.000 de persoane s-au adunat sâmbătă în zona Itaewon. Zona, situată în apropierea unei baze militare americane, este unul dintre locurile preferate de tinerii din capitală, unde sunt concentrate numeroase baruri, restaurante și discoteci.

Străzile din Seul erau pline de oameni care sărbătoreau Halloweenul.

Anul trecut, de Halloween, în Statele Unite, cel puțin 12 oameni au fost uciși și 52 răniți în diferite crime de pe teritoriul american.

SURSA

Despre Info Crestin News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 3