Quantcast
Halloween-ul: şcolarizarea satanismului pentru copiii români – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Halloween-ul: şcolarizarea satanismului pentru copiii români

Federaţia Organizaţiilor Ortodoxe Pro-Vita din România şi Asociaţia Bucovina Profundă Suceava au realizat un memoriu de şase pagini, adresat Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, în mod specific ministrului Ecaterina Andronescu. “Mulţi dintre români au preluat, de câţiva ani, Halloween-ul, macabra sărbătoare occidentală, care sub masca unor distracţii, este o veritabilă invocare a demonilor şi a făpturilor infernale”, citim în deschiderea memoriului.

După ce enumeră cum se arată ţara noastră în general în perioada Halloween-ului, “o ‘sărbătoare’ pe care sataniştii declaraţi o consideră printre cele mai importante”, memoriul se opreşte la învăţământ. “La unele grădiniţe din capitală se face ‘serbare de Halloween’, în şcoli elevii sunt învăţaţi chiar de către profesori cum să îşi confecţioneze costumele şi decorurile adecvate. Discotecile din campusurile studenţeşti şi localurile se întrec în a organiza ‘seri de Halloween’ care sunt luate cu asalt de tinerii dornici de distracţie.” Se aminteşte că “în Rusia, Ministerul Educaţiei a decis să interzică orice eveniment legat de sărbătoarea Halloween-ului în scoli. Un reprezentant al ministerului, Alexander Gavrilov, a declarat că această hotărâre se menţine din 2003, iar motivaţia este legată de faptul că această sărbătoare promovează cultul morţii, personificarea morţii şi a forţelor răului, fiind în contradicţie cu natura instituţiilor de învăţământ.”

Memoriul subliniază că “Legea Educaţiei Naţionale conţine prevederi foarte clare privind păstrarea identităţii naţionale şi a valorilor culturale ale poporului român, în unităţile de învăţământ fiind strict interzise activităţile care pun în pericol moralitatea şi integritatea fizică şi psihică a copiilor şi cadrelor didactice”. Solicită apoi “interzicerea urgentă a activităţilor desfăşurate de Halloween, activităţi care afectează pe termen lung sănătatea spirituală şi morală a elevilor din România. În condiţiile în care agresivitatea de toate tipurile, comportamentul delincvenţional, maturizarea prematură şi îngrijorătoare a elevilor noştri a devenit o notă comună a şcolilor, este absurdă şi inexplicabilă intenţia Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului de a organiza în instituţiile de învăţământ sărbători de Halloween, aşa cum aflăm dintr-o directivă emisă unităţilor şcolare.”

catholica.ro

Despre

Leave a Reply