Quantcast
HAMAS: Anexarea unor părţi din Cisiordania echivalează cu o ‘declaraţie de război’ – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

HAMAS: Anexarea unor părţi din Cisiordania echivalează cu o ‘declaraţie de război’

Anexarea unor părţi din Cisiordania va constitui o ‘declaraţie de război’ împotriva palestinienilor, a avertizat joi braţul armat al Hamas, mişcarea islamistă palestiniană aflată la putere în Fâşia Gaza, transmite AFP, potrivit agerpres.

‘Rezistenţa consideră o anexare a Cisiordaniei şi a Văii Iordanului drept o declaraţie de război împotriva poporului nostru şi vom face în aşa fel ca inamicul să-şi muşte degetele’, a declarat purtătorul de cuvânt al Ezzedine Al-Qassam Brigades, Abu Obaida.

Citeste si: Bolnavii din România, uciși cu sânge rece

El a făcut aceste declaraţii într-o alocuţiune televizată la canalul Hamas, Al-Aqsa, cu ocazia împlinirii a 14 ani de la capturarea soldatului israelian Gilad Shalit, eliberat cinci ani mai târziu, în 2011, în schimbul punerii în libertate a circa 1.000 de deţinuţi palestinieni din închisorile israeliene.

Declaraţia intervine într-un climat încărcat de temeri odată cu apropierea datei – 1 iulie – la care guvernul israelian urmează să-şi anunţe decizia cu privire la implementarea planului american pentru Orientul Mijlociu.

Acest plan prevede anexarea de către Israel a Văii Iordanului şi a coloniilor israeliene din Cisiordania, teritoriu palestinian ocupat de armata israeliană, precum şi crearea unui stat palestinian pe un teritoriu substanţial redus.

Citeste mai departe pe: https://europanews.ro/hamas-anexarea-unor-parti-din-cisiordania-echivaleaza-cu-o-declaratie-de-razboi/

Despre Info Crestin News

Leave a Reply