Hamasul SALUTĂ atacul din Ierusalim: ‘Este un răspuns la planul lui Trump!’

Asculta informatia

Mişcarea islamistă palestiniană Hamas, aflată la putere în Fâşia Gaza, a salutat joi atacul cu maşină din cursul nopţii de la Ierusalim, soldat cu 14 răniţi, în majoritate soldaţi israelieni, afirmând că este vorba de un „răspuns” la planul preşedintelui american Donald Trump privind Orientul Mijlociu, relatează AFP, potrivit agerpres.

„Operaţiunea rezistenţei din centrul Ierusalimului ocupat este un răspuns tangibil al poporului nostru la planul de distrugere al lui Trump”, a declarat într-un comunicat purtătorul de cuvânt al Hamas, Hazem Qassem.

Hamas a salutat de asemenea „actele de rezistenţă” din Cisiordania ocupată, în urma ciocnirilor care au avut loc în ultimele zile între palestinieni şi forţele israeliene.

Un palestinian de 19 ani a fost ucis joi la Jenin, în nordul Cisiordaniei, în ciocniri între manifestanţi şi soldaţi israelieni în care potrivit martorilor primii au aruncat cu pietre în militari, în timp ce potrivit armatei protestatarii aruncau cu obiecte explozive.

Un alt tânăr palestinian şi-a pierdut viaţa miercuri în ciocniri cu forţele israeliene la Hebron, în sudul Cisiordaniei.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *