Quantcast
Hassan Nasrallah: Hezbollah va ucide câte un soldat israelian pentru fiecare combatant al mişcării ucis – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Hassan Nasrallah: Hezbollah va ucide câte un soldat israelian pentru fiecare combatant al mişcării ucis

Liderul Hezbollahului libanez pro-iranian, Hassan Nasrallah, a afirmat duminica aceasta că mişcarea sa va ucide câte un soldat israelian pentru fiecare membru al formaţiunii ucis de Israel, dând de înţeles că încă nu a răzbunat victima unui raid în Siria, informează  agerpres.

„Israelienii trebuie să înţeleagă: atunci când ei ucid un combatant de-al nostru, noi vom ucide un soldat de-al lor. Este echitabil”, a spus Hassan Nasrallah în timpul unui discurs televizat.

Citește și:Proteste în mai multe oraşe ale Europei împotriva ‘tiraniei medicale’

Evocând cel mai recent incident de la frontiera libanezo-israeliană, miercuri, liderul mişcării şiite a declarat că formaţiunea sa nu a dorit să se lase angrenată într-o „confruntare armată, pentru că aceasta este ceea ce îşi doreau israelienii”.

El a explicat că Hezbollah ar fi putut „lovi una dintre poziţiile sioniste şi să considere aceasta o ripostă”, dar că mişcarea este hotărâtă să ucidă un soldat israelian pentru a răzbuna moartea unuia dintre combatanţii săi într-un raid israelian pe 20 iulie, în Siria, unde Hezbollah susţine regimul Assad.

Miercuri, armata israeliană a revendicat lovituri aeriene împotriva poziţiilor Hezbollah în Liban, afirmând că este vorba de „un răspuns” la tirurile mişcării şiite în direcţia soldaţilor săi.

„Ceea ce israelienii au făcut în urmă cu câteva zile şi vreme de mai multe săptămâni, toate acestea sunt luate în calcul (…) Decizia (de a riposta) este definitivă, problema este doar de timing şi nu ne grăbim”, a adăugat Nasrallah.

Discursul liderului Hezbollah a intervenit la două zile după prelungirea mandatului Forţei interimare a Naţiunilor Unite în Liban, ce supraveghează frontiera după războiul din 2006 ditre Israel şi mişcarea şiită, în vederea preîntâmpinării unui nou conflict.

Însă ONU şi-a redus efectivele de căşti albastre şi i-a cerut Beirutului acces la tunelurile pe care Israelul susţine că Hezbollah le-a săpat pe sub frontiera sa.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply