Quantcast
Hezbollah va lupta în Ucraina. Islamiști contra ortodocși – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Hezbollah va lupta în Ucraina. Islamiști contra ortodocși

Incredibil Islamiști contra ortodocși.Gruparea paramilitară rusă Wagner a convins grupul armat șiit Hezbollah să se alăture războiului din Ucraina de partea Rusiei. Informația a fost difuzată vineri de trustul Al-Arabiya, cea mai mare companie de televiziune în limba arabă din lume, potrivit Novaya Gazeta.

Potrivit înțelegerii, Hezbollah s-a angajat să trimită 800 de luptători în Ucraina. Hezbollah a început recrutarea în orașul Quseir din Siria. Primii combatanți șiiți trimiși de Hezbollah vor fi transferați cu avionul din Damasc în regiunea Gomel din Georgia, de unde vor porni spre Ucraina. Transferul primilor 200 de luptători islamiști va avea loc pe 29 martie.

În Orientul Mijlociu, implicarea Hezbollah este prezentată ca o acțiune împotriva unui președinte cu rădăcini evreiești și care este sprijinit de Israel.

Vestea vine în contradicție flagrantă cu afirmațiile secretarului general Hezbollah, Hassan Nasrallah, care declara săptămâna trecută că organizația nu ia în calcul să se implice în evenimentele din Ucraina. Pe de altă parte, Hezbollah a mai spus în trecut că nu va lupa în Siria, Bosnia, Palestina, Yemen și Irak, dar până la urmă au trimis combatanți în aceste zone.

Hezbollah are peste 100.000 de combatanți și este considerată de numeroase state, printre care SUA și Israel, ca fiind o organizație teroristă.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply