Quantcast
HOMOSEXUALII din Israel sfidează coronavirusul – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

HOMOSEXUALII din Israel sfidează coronavirusul

Mii de persoane purtând măşti au participat duminică seară la mai multe evenimente LGBT în Israel, unde numărul cazurilor de COVID-19 a început să crească din nou după relaxarea măsurilor de izolare.

Din cauza reglementărilor sanitare impuse în timpul pandemiei, poliţia israeliană a limitat numărul de participanţi la fiecare miting, iar marşurile tradiţionale au fost interzise, notează France Presse, potrivit agerpres.

Citeste si: CORONAVIRUS – O „pedeapsa divină” pentru HOMOSEXUALITATE.

La Tel Aviv, participanţii s-au adunat în Piaţa Rabin pentru un concert de vedete ale muzicii locale, inclusiv o fostă câştigătoare a Eurovisionului, cântăreaţa transgender Dana International.

Poliţia a mobilizat forţe importante, în special la Ierusalim, unde un evreu ultraortodox a atacat participanţii la Gay Pride în 2015.

La 30 iulie 2015, Shira Banki, o adolescentă, a fost ucisă prin înjunghiere de Yishai Shlissel. Alte şase persoane au fost rănite.

Duminică, poliţia a arestat 27 de persoane înainte ca mitingul să înceapă la Ierusalim, „pentru a evita orice incident”, potrivit unui purtător de cuvânt al poliţiei.

Câteva sute de persoane au ţinut un minut de reculegere în memoria adolescentei Shira Banki şi „tuturor victimelor homofobiei”.

Citeste mai departe pe: Europa News

Despre Info Crestin News

Leave a Reply