Homosexualitatea este păcat? Americanii au păreri împărţite – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
Sondaje

Homosexualitatea este păcat? Americanii au păreri împărţite

Asculta informatia

Un sondaj de opinie realizat online de organizaţia LifeWay a descoperit că 44% dintre americani consideră că homosexualitatea este un păcat, în timp ce 43% consideră că nu este păcat, iar 13% nu sunt siguri, informează Christian Post.

americanii_indecisi_daca_homosexualitatea_e_pacat (Foto: jpallaire.wordpress.com)Deşi media este echilibrată, răspunsurile au fost foarte diferite, din cauza diferenţelor de sex, educaţie, frecvenţa prezenţei la serviciile religioase şi de afilierea religioasă ale celor intervievaţi.

Aproximativ 47% dintre bărbaţi şi 40% dintre femei cred că homosexualitatea este un păcat. Aceeaşi opinie o au şi 71% dintre cei care participă săptămânal la un serviciu religios şi 8% dintre cei care nu frecventează deloc biserica.

După afilierea religioasă, 82% dintre creştini consideră homosexualitatea un păcat, în timp ce numai 29% dintre persoanele afiliate altor religii consideră această afirmaţie adevărată.

De asemenea, procentul este mai mare în dreptul celor care nu au studii superioare. Astfel, 49% dintre cei cu studii medii consideră homosexualitatea păcat, în timp ce persoanele cu studii superioare sunt de acord cu afirmaţia în procent de 35%.

Sondajul online a fost realizat în perioada 23-26 septembrie 2011, pe un eşantion reprezentativ de 2.144 de americani noteaza semneletimpului.

Tags

Articole similare

un comentariu

 1. Standardul si etalonul cu care verificam credinta noastra a fost, este si va ramane, Cuvantul lui Dumnezeu (si nu opiniile unor oameni).
  Si daca Dumnezeu condamna un anumit lucru, acel lucru trebue sa fie condamna si de noi deoarece este pacat.
  Unde Dumnezeu spune NU, si noi trebue sa spunem NU !
  Si unde Dumnezeu spune DA, si noi trebue sa spunem tot DA !
  Simplu; nu-i asa ?
  Nu america ne va mantui ci Dumnezeu o face prin Lucrarea de curatire si de sfintire a Domnului Isus Hristos in vietile noastre.
  Este o mare cinste sa traiesti frumos si curat, ca si un Copil de Dumnezeu, in aceasta lume plina de intuneric si de pacat.
  Este o mare cinste ca ai ajuns sa-l cunosti pe Dumnezeu si El este Domnul si Mantuitorul tau….
  Milioane si milioane de oameni nu au parte de aceasta oferta minunata ca sa devina Copii ai lui Dumnezeu..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close