Quantcast
„Hristos și Maica Domnului trebuie distruși pentru că sunt albi”– Biserica Catolică se supune – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

„Hristos și Maica Domnului trebuie distruși pentru că sunt albi”– Biserica Catolică se supune

Asculta informatia

În timp ce protestele împotriva așa-zisului „rasism sistemic” continuă să se extindă în SUA, revărsându-și furia asupra statuilor, activiștii Stângii se orientează acum către personajele religioase, cerând distrugerea imaginilor lui Iisus Hristos și Maicii Domnului, pentru că sunt „albi” potrivit, evz.ro

Shaun King, unul dintre liderii mișcării Black Lives Matter, binecunoscut pentru faptul că susține că este pe jumătate negru, deși ambii părinți figurează ca albi pe certificatul său de naștere, a declarat că toate statuile, frescele și vitraliile în care Iisus este înfățișat ca alb trebuie distruse, deoarece sunt „forme de supremație albă”, cu rolul de a fi „unelte de opresiune” și „propagandă rasistă”.

De asemenea, trebuie distruse toate imaginile cu „mama europeană” a lui Iisus, cere King.

https://twitter.com/shaunking/status/1275106946916499456?s=20

Faptul că Iisus Hristos s-a născut în Orientul Mijlociu, în mijlocului poporul iudeu, și că prin urmare era firesc să aibă culoarea pielii și celelalte trăsături somatice ale acestei etnii nu pot încăpea în mințile înguste ale unor propagandiști fanatici.

Însă presiunea BLM asupra Bisericii nu se limitează doar la aceste acțiuni. Iar o parte a Bisericii Catolice are tendința să se supună pretențiilor aberante ale Stângii, cu riscul pierderii propriei identități.

Săptămâna trecută, profesoarea Shannen Dee Williams de la Universitatea din Villanova, scria în National Catholic Reporter că declarațiile liderilor catolici de condamnare a morții lui George Floyd „sunt departe de a fi suficiente, atunci când este vorba de a recunoaște rolul Bisericii în criza contemporană și complicitatea directă în păcatele rasismului, sclaviei și segregaționismului anti-negri din epoca modernă”.

Profesoara cere Bisericii Catolice să prezinte oficial scuze pentru rolul său în injustițiile sociale din trecut; să nu mai închidă parohiile de culoare; să mărească cheltuielile cu educația și bursele catolicilor negri; să înceapă să predea „istoria catolică neagră și brună”; să promoveze „femeile antirasiste și membre ale laicatului” în conducerea oficială a Bisericii etc.

Vezi mai mult pe: https://europanews.ro/hristos-si-maica-domnului-trebuie-distrusi-pentru-ca-sunt-albi-biserica-catolica-se-supune/

Despre Info Crestin News

Leave a Reply