Huliganii atacă locuri creștine din cauza arestărilor din Nigeria – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
Stiri externe

Huliganii atacă locuri creștine din cauza arestărilor din Nigeria

Asculta informatia

 

Pe 14 mai huligani supărați de arestarea a doi musulmani în legătură cu uciderea unei studente creștine la Sokoto, Nigeria, au atacat trei clădiri bisericești și au jefuit și avariat magazine deținute de creștini, spun surse locale.

Deborah Emmanuel Yakubu, o studentă cu rezultate excepționale la facultatea din Sokoto, a fost bătută, ucisă cu pietre și corpul ei incendiat joi, 12 mai, după ce a fost acuzată în mod fals că a hulit profetul Mohamed pentru că a refuzat să se întâlnească cu un musulman care îi făcea curte, a informat presa locală.

După arestarea a doi suspecți musulmani, huligani care strigau lozinci islamiste au atacat trei biserici: două catolice și una evanghelică. Potrivit Agenției France-Presse, musulmanii s-au adunat în zone strategice ale orașului și apoi au mărșăluit către palatul sultanului din Sokoto, liderul musulmanilor din Nigeria, cerând eliberarea celor doi suspecți.

Pr. Joseph Daramola, secretarul general al Asociației Creștine din Nigeria, a declarat că incapacitatea guvernului nigerian de a urmări în judecată musulmanii care au ucis creștini din cauza falselor afirmații de blasfemie a alimentat astfel de acte criminale oribile.

SURSA

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close