Quantcast
Ideologia de gen este una toxică pentru organismul comunitar al oricărei societăți – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Ideologia de gen este una toxică pentru organismul comunitar al oricărei societăți

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a transmis un mesaj cu privire la ideologia de gen, pe care a catalogat-o drept „o …(im)pură ideologie” potrivit,Basilica.ro

„Adică o artificială construcție ideatică, așa-zis culturală, orientată în răspăr cu realitatea, cu logica, cu biologia, cu antropologia, cu ordinea firii. O ideologie menită să justifice o temă absurdă, deci nocivă, de pe agenda progresismului regresist, hipersexualizant, destrămător de logică și de morală publică”.

Citeste si: ISLAMIŞTII DOMINĂ PERIFERIILE FRANCEZE

„Progresismul actual, părinte scelerat al ideologiei de gen, este un curent de sorginte marxistă, o formă de terorism intelectual care detestă creștinismul, ordinea morală, autoritatea de orice tip, ierarhia valorică reală și care privilegiază zgomotos marginalul și nefirescul în defavoarea centrului și a firescului, a valorilor tari, validate de experiența milenară a omenirii”.

„Scopul (ne)declarat? Demolarea progresivă a societății edificate pe credință, rânduială, respect față de trecut și reperele lui morale (sfinți și eroi), tradiție, familie, disciplină, efort, emulație onestă și selecție axiologică”, a afirmat Vasile Bănescu.

El a prezentat şi sensul clasic al termenului ideologie.

„Apărut în modernitatea paricidă și deicidă din preajma Revoluției franceze, indică o siluire a realității golite de sens spiritual, o punere a acesteia pe patul procustian al interesului de grup isteric permanent revoluţionar și o intoxicare a sferei publice prin infuzarea în spațiul acesteia a unor idei și teme esențialmente false, lipsite de contact cu realitatea lucrurilor fundamentale, cu istoria culturii universale și cu știința autentică”.

Din această lucidă  perspectivă, a continuat Vasile Bănescu, „ideologia de gen, ca orice altă ideologie secretată de socialismul  haotizant moral și social, este situată pe polul opus adevărului. Adică pe acela al minciunii”.

Astfel, „suprarealista  ideologie a genului fluid este radical și pervertitor opusă celei mai înalte viziuni despre om, aceea descrisă de antropologia creștină care distinge limpede între bărbat și femeie, între masculin și feminin, între paternitate și maternitate, între cădere și înălțare, viziune realistă întemeiată pe Revelația Adevărului în Istorie și augmentată inclusiv de marea filosofie și de științele autentice, care nu își fac un scop în sine din războiul cu discernământul, cu bunul-simț care operează în actul profund al înțelegerii lumii și a omului”.

„Motiv pentru care ideologia de gen, camuflată perfid într-un capitol al Convenției de la Istanbul, dedicată onorabilei teme a protejării femeilor împotriva violenței, este una toxică pentru organismul comunitar al oricărei societăți, al cărei interes major nu este să contrazică și să combată realitatea, ci să o valorizeze înțelept spre binele individual și comunitar.

Citeste si: Benny Gantz se va opune anexării zonelor din Cisiordania

Bine care are totdeauna legătură cu adevărul, nu cu minciuna, ideologică sau nu”, a conchis purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply