Quantcast
Ierusalimul amenință Gaza cu represiuni majore – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Ierusalimul amenință Gaza cu represiuni majore

După trei nopți consecutive în care zeci de rachete au fost lansate dinspre Fâșia Gaza către comunitățile sudice ale Israelului, militanții islamiști au încetat aparent ostilitățile transfrontaliere.

Situația tensionată a fost restabilită după ce Cabinetul de Securitate Israelian din Ierusalim a adoptat decizia de a riposta puternic, dacă mai continuă agresiunea palestiniană.

La recomandarea șefului Statului Major General al Armatei Israeliene, generalul-locotenent Aviv Kochavi, s-a făcut public un plan organizat pentru atacuri la scară largă asupra teritoriului controlat de Hamas, dacă acesta nu pune capăt agresiunilor. Ca un pas intermediar, Israel a anunțat închiderea zonei de pescuit din Gaza, ca răspuns la ultimele ostilități îndreptate către Israel.

Organizația islamistă Hamas a condamnat decizia israeliană, referindu-se la aceasta ca la o agresiune, crimă și încălcare a drepturilor poporului palestinian.

Din situația actuală cel mai mult au de suferit civilii, atât din Israel, care sunt țintele rachetelor Hamas, cât și civilii din Gaza, care simt presiunea autorităților israeliene. Pescarii din Gaza, dacă nu au voie să pescuiască, nu vor avea ce să mănânce.

Știre prezentată în cadrul ediției din 28 aprilie 2021 a grupajului informativ AO NEWS.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply