Quantcast
Ierusalimul, capitala Israelului – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Ierusalimul, capitala Israelului

Asculta informatia

Statele Unite și-au mutat ambasada din Tel Aviv la Ierusalim. A fost un deziderat lansat de creștinii din Texas. După mulți ani el a devenit o realitate prin eforturile administrației Trump.

Uniunea Europeană se împotrivește mutării ambasadelor țărilor membre la Ierusalim. Eu nu! Mi se pare potrivit și logic ca România să facă la fel ca și Statele Unite și să-și mute ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim.

Istoric, Ierusalimul a fost centrul religios, spiritual și valoric al poporului evreu. A fost un element central care a dat evreilor identitatea lor. Nu există niciun motiv întemeiat ca această tradiție sa nu fie o realitate astăzi. Ierusalimul este un simbol atât de valoros pentru poporul evreu încât se impune ca el să fie din nou capitala poporului evreu. Întârzierile nu sunt justificate.

Intenționez să promovez ideea mutării ambasadei României la Ierusalim în forurile europene, în măsura în care voi avea posibilitatea. Sunt, de asemenea, îngrijorat de ascensiunea anti-semitismului în Europa. Acest flagel al zilelor noastre a devenit o valoare europeană, un produs al secularimsului și al migrației nejustificate și necontrolate a ultimilor ani.

Voi încuraja adoptarea unei rezoluții prin Parlamentul European care sa condamne anti-semitismul, discriminarea și persecuția religioasă la nivel global.

SURSA

Despre Info Crestin News

Leave a Reply