Imigranţii au ajuns pana in satul aflat la cea mai mare altitudine din Croatia si terorizeaza batranii sai locuitori – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
Stiri externe

Imigranţii au ajuns pana in satul aflat la cea mai mare altitudine din Croatia si terorizeaza batranii sai locuitori

Asculta informatia

Imigranţii terorizează bătrânii locuitori ai unui oraş din Croaţia

Locuitorii celui mai înalt orăşel din Croaţia sunt terifiaţi în urma mai multor spargeri de locuinţe şi jafuri săvârşite de către imigranţi, potrivit mass mediei locale.

Begovo Raydolje, este un orăşel cu o populaţie oficială de 48 de locuitori în majoritate bătrâni, care este situat la aproximativ 1060 metri altitudine, (n.tr. cea mai mare altitudine din Croaţia), dar nici măcar înălţimea la care se situează nu l-a salvat din calea migraţiei în masă.

Localnicii caută cu disperare ajutorul autorităţilor după ce imigranţii au atacat cel puţin cinci case într-un val de spargeri şi jafuri, subliniind că „au dreptul la o viaţă normală în condiţii de siguranţă în propria lor patrie”.

Mirna Jardas a declarat pentru RTL că a trebuit să ardă hainele murdare şi păturile pe care imigranţii le-au lăsat în urmă după ce i-au spart casa şi s-au folosit de lucrurile sale. Ea a spus că este devastată întrucât intruşii au rupt un crucifix şi i-au distrus fotografiile de familie, adăugând că nu mai simte nici o compasiune pentru aşa-zişii „refugiaţi”.

„Sunt întristată şi amărâtă, nu am cuvinte, este greu”, a spus D-na Jardas. „Am susţinut întotdeauna că oamenii au nevoie de ajutor, dar după ce am văzut de ce sunt în stare nu pot decât să spun „Nu, nici un ajutor din partea mea””.

Un cuplu de pensionari aflaţi în jurul vârstei de nouăzeci de ani au povestit cum hoţii au intrat în casa lor noaptea târziu spărgând un geam şi numai peretele dormitorului i-a desparţit. „Ar fi putut să ne omoare?” se întreba Šefica Gržanić. „Nu-mi aduc aminte ce s-a mai întâmplat. Am continuat numai să plâng”.

Renato Karlovic, care s-a luat după suspecţi în timp ce aceştia o luaseră la fugă, povesteşte că el şi câțiva săteni aproape au prins din urmă un grup de tineri migranţi dar, atunci când au văzut că unul avea în mână un cuţit mare, s-au lăsat păgubaşi.

„Aştepăm doar ca poliţia să ne protejeze astfel încât să ne trăim viaţa în linişte” a spus Zvonko Francisković.

SURSA

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close