În Anglia Bisericile principale se confrunta cu un declin

Asculta informatia

John Hayward, un profesor de matematică, a publicat recent un studiu, preluat de Evangelical Focus, în care a analizat datele oficiale ale ratelor de creștere și descreștere ale grupurilor bisericești din Anglia, Țara Galilor și Scoția. Concluzia la care a ajuns este că denominațiunile creștine principale din Regatul Unit sunt în declin și unele dintre ele pot dispărea în doar câteva decenii.

Este vorba despre Biserica Presbiteriană, Biserica Angliei și Biserica Episcopală Scoțiană. Cultele istorice principale din Marea Britanie se află într-un declin accelerat și de restricțiile de Covid-19. Congregațiile lor sunt mici și în vârstă și nu sunt completate de tineri. Teologia liberală și compromisurile pe care creștinismul cultural le acceptă sunt un alt motiv pentru care bisericile istorice nu mai sunt relevante.

Studiul lui Hayward mai arată, de asemenea, că majoritatea bisericilor ce sunt în creștere în Marea Britanie au fost fondate după 1900 și au o teologie evanghelică. Ceea ce au în comun aceste biserci este o perspectivă puternică asupra autorității Bibliei și un accent major pe misiune. Biblia ne spune că numai Evanghelia este puterea lui Dumnezeu pentru mântuire, așa că nu este de mirare că bisericile credincioase Evangheliei sunt cele care cresc.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 43 = 44