În Anglia și Țara Galilor sunt avortați o treime din copiii concepuți de femeile cu vărste cuprinse între 20 și 24 de ani

Asculta informatia

Datele publicate recent de Oficiul Național de Statistică din Marea Britanie arată că în 2017 în Anglia și Țara Galilor numărul de avorturi a înregistrat o creștere cu 4% față de 2016. Au fost consemnate 197.533 de avorturi, cea mai ridicată cifră înregistrată din 2008. Datele relevă o creștere a ratei avorturilor la femeile din toate grupele de vărstă, dar mai ales la cele tinere.

Astfel,

33,2% din copiii concepuți de femeile între 20 și 24 de ani sunt avortați;

Cea mai ridicată rată a avorturilor (numărul de avorturi la 1000 de femei) se înregistrează la femeile de 20 de ani și este de 29,1;

La grupa de vărtă 30-34 de ani rata avorturilor a ajuns la 18,5% față de 15,1 în 2007;

La femeile de peste 35 de ani rata avorturilor este de 8,6, în comparație cu 6,9 în 2007;

Din totalul femeilor care au avortat, 38% avuseseră cel puțin un avort înainte, în creștere cu 6% comparativ cu 2007.

Motivele invocate pentru avort au fost în 98% din cazuri cele sociale. Un număr de 3,314 de copii au fost avortați deoarece prezentau posibile dizabilități.

În opinia ministrului sănății, Jackie Doyle-Price, numărul sarcinilor neplanificate a crescut în special în rândul femeilor tinere, în urma proliferării aplicațiilor și site-urilor pentru întâlniri, cum ar fi, de exemplu, Tinder.

Michael Robinson, director pentru relația cu parlamentul al Socității pentru Protecția Copiilor Nemăscuți, consideră că „femeile însărcinate au nevoie de sprijin și îngrijire, dar cel mai adesea societatea vede în avort o soluție rapidă și ușoară, femeile fiind supuse la presiuni către o alegere tragică, care, de fapt, nu le aparține, iar datele statistice sunt o reflectare a acestei tragedii”.

Sursă: lifesitenews.com via stiripentruviata.ro

Despre Info Crestin News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

97 − = 95