Quantcast
În China este ilegal ca persoanele sub 18 ani să meargă la biserică – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

În China este ilegal ca persoanele sub 18 ani să meargă la biserică

În China este ilegal pentru persoanele cu vârsta sub 18 ani să se alăture oricărui eveniment bisericesc. Liderii comuniști fac tot ceea ce este posibil pentru a împiedica generația tânără să meargă la biserică.

Organizația creștină Open Doors a făcut public un eveniment recent întrerupt de autorități. O tabără creștină de tineret era în desfășurare când poliția s-a prezentat la locație. Au încercuit tabăra, oprind orice activitate. Apoi au somat pe toți participanții să-și prezinte cărțile de identitate, iar poliția le-a înregistrat toate codurile numerice personale.

După mai multe intimidări, în cele din urmă, ofițerii au părăsit campingul și organizatorii au reușit să adune toți tinerii pentru a vorbi despre cele întâmplate. Unii dintre tineri erau destul de speriați. Le era frică. Alții au izbucnit în lacrimi. Apoi s-a întâmplat ceva neobișnuit: starea de frică s-a transformat în bucurie, au cântat și s-au încurajat unii pe alții vorbind despre persecuție.

În ciuda reglementărilor ostile, bisericile găsesc noi modalități de a se întâlni în continuare și de a-i uceniciza pe tinerii aflați în grija lor. Liderii bisericilor din China ar putea avea probleme și ar putea fi amendați sau li s-ar putea chiar confisca proprietățile, dacă se va descoperi că au organizat activități bisericești pentru tineri. Bisericile continuă să organizeze întâlnirile tinerilor, dar trebuie să le organizeze în ascuns, de frica autorităților.

Dar ceea ce este cel mai uimitor, creștinii din China nu se roagă ca persecuția să fie înlăturată. Ei ridică mâini spre cer ca toți acești tineri să se ridice pentru a fi creștini mai buni, mai puternici și mai credincioși atunci când trec prin persecuții”.

Sursă: GNA via alfaomega.tv

Despre Info Crestin News

Leave a Reply