În ciuda reformelor politice, Myanmar menţine restricţii privind libertatea religioasă

Asculta informatia

Guvernul a menţinut restricţii asupra unor activităţi religioase şi a limitat libertatea de religie, deşi a permis, în general, grupărilor religioase înregistrate- aderente ale guvernului să se închine aşa cum doresc, susţine raportul.

Comunitatea creştină a raportat o diminuare notabilă a restricţiilor asupra clădirii de biserică şi o relaţie pozitivă cu Ministerul Religiei, inclusiv organizarea ministerului de dialoguri interreligioase. Guvernul a adoptat, de asemenea, o nouă lege care protejează libertatea de adunare şi procesiune, şi a oferit un mai mare acces la zonele minorităţii etnice pentru oficialii şi organizaţiile din SUA, s-a notat.

Totuşi, se spune că activităţile religioase şi organizaţiile au fost supuse restricţiilor privind libertatea de expresie, asociere şi adunare.

„Guvernul a continuat să monitorizeze întrunirile şi activităţile tuturor organizaţiilor, inclusiv organizaţiile religioase, şi a cerut grupărilor religioase să ceară permisiune din partea autorităţilor înainte de a organiza un mare eveniment public”, s-a precizat.

„Guvernul a descurajat prozelitismul din partea clerilor nonbudişti, adesea prin folosirea cenzurii. Aceste restricţii au afectat cel mai mult unele denominaţii creştine şi islamice. Guvernul nu a permis, în general, ca grupările religioase străine să opereze permanent în ţară de la mijlocul anilor 1960, când a expulzat aproape toţi misionarii şi a naţionalizat aproape toate şcolile şi spitalele private. Nu se ştie ca guvernul să fi plătit vreo compensaţie în legătură cu confiscările extinse”, a susţinut raportul.
Stiri Crestine.ro

Despre

Leave a Reply