Quantcast
În Joia Mare, papa Francisc îi îndeamnă pe preoţi să evite alimentarea dezbinării – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

În Joia Mare, papa Francisc îi îndeamnă pe preoţi să evite alimentarea dezbinării

Papa Francisc, părând complet recuperat după o criză recentă de bronşită, a început joi seria de patru zile intense care conduc spre sărbătoarea Paştelui catolic, îndemnându-i pe preoţi să evite alimentarea dezbinării şi să caute armonia dacă vor să recâştige credincioşii care s-au îndepărtat de Biserică, transmite Reuters, potrivit agerpres.  

„Uneori, noi, preoţii, putem fi nepoliticoşi”, a spus papa Francisc, joi dimineaţa, în omilia din Joia Mare, în Bazilica Sfântul Petru de la Vatican.

Oamenii care caută pacea spirituală şi liniştea în vieţile lor vor continua să păstreze distanţa faţă de Biserică şi să o privească cu suspiciune dacă văd în interiorul acesteia dezbinare, acuzaţii şi critici, a spus pontiful.

Papa Francisc, în vârstă de 86 de ani, a petrecut patru zile în spital, săptămâna trecută, pentru a fi tratat împotriva unei bronşite după ce a acuzat dificultăţi de respiraţie. El şi-a revenit rapid, după un tratament cu antibiotice.

În afară de o tuse ocazională în timpul celor aproape două ore cât a durat liturghia, papa Francisc a dat citire omiliei într-un mod clar şi cu o voce puternică, timp de 20 de minute. Pontiful s-a abătut frecvent de la text în timp ce i-a îndemnat pe preoţi să rămână fideli chemării lor, ca aducători de pace şi slujitori ai milosteniei.

Papa Francisc, împreună cu zeci de cardinali şi episcopi şi aproximativ 1.800 de preoţi, adunaţi în cea mai mare biserică a creştinătăţii, şi-au reînnoit jurămintele pe care le-au făcut în ziua hirotonisirii lor. El i-a îndemnat să nu trăiască „vieţi duble”, să nu se transforme în birocraţi ai Bisericii în căutare de promovări cu avantaje şi privilegii şi să nu tânjească după un trecut în care Biserica era mult mai egocentrică.

„Dacă oamenii văd şi în noi persoane care sunt dezamăgite şi nemulţumite, care critică şi arată cu degetul, unde altundeva să găsească armonie?”, a spus pontiful.

„Câţi oameni nu reuşesc să ne abordeze sau ţin distanţa pentru că în Biserică se simt neprimiţi şi neiubiţi, priviţi cu suspiciune şi judecaţi?”, a adăugat papa Francisc.

Perioada de joi până duminică este cea mai intensă din calendarul liturgic al Bisericii Catolice, în timp ce creştinii comemorează evenimentele dintre arestarea lui Iisus şi momentul învierii Lui din morţi.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply