Quantcast
În plină epidemie, Israelul comemorează victimele Holocaustului – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

În plină epidemie, Israelul comemorează victimele Holocaustului

Asculta informatia

Israelul comemorează marţi, în plină epidemie provocată de noul coronavirus, cele 6 milioane de evrei ucişi în Holocaust, transmite dpa, via agerpres.

De Ziua Amintirii Holocaustului, în toată ţara sirenele au sunat vreme de două minute, timp în care puţinii trecători aflaţi pe stradă în pofida restricţiilor s-au oprit, iar şoferii şi-au tras pe dreapta maşinile.

Citeşte şi: CORONAVIRUSUL este distrus rapid de razele soarelui dar “experţii ocultei” afirmă că virusul ar putea rezista pe timpul verii

Alţii au păstrat un moment de reculegere din balcoanele locuinţelor.

Israelul se află sub măsuri stricte de izolare de peste o lună în încercarea de a opri răspândirea coronavirusului. Cea mai mare parte a vieţii publice a încetat, iar multe persoane lucrează de acasă ori au rămas fără lucru.

Pentru a marca Ziua Amintirii Holocaustului, oraşul Tel Aviv promovează diverse evenimente online, cum ar fi distribuirea pe Facebook a poveştilor de viaţă ale unor supravieţuitori. Memorialul Yad Vashem al Holocaustului, de la Ierusalim, a transmis live pe internet luni seară deschiderea unei ceremonii oficiale, cu traducere în cinci limbi. Yad Vashem a invitat de asemenea oameni din toată lumea să ia parte la ceremonia în mediu virtual de citire a numelor victimelor Holocaustului.

Citeşte şi: Ştia Bill Gates că o să vină o pandemie? Ce a făcut împreună cu soţia lui acum câţiva ani

Potrivit datelor Ministerului Finanţelor, după 75 de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, în Israel mai trăiesc 189.500 de supravieţuitori ai Holocaustului. În jur de 70% dintre ei au peste 80 de ani, ceea ce îi face în mod special vulnerabili la COVID-19 atât timp cât nu există un vaccin.

Mai mult de 13.880 de persoane au fost confirmate cu coronavirus în Israel, dintre care 181 au decedat, iar peste 4.350 s-au vindecat, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply