În problema actelor cu cip, Patriarhia Română = „Biserica” Adventistă de ziua a șaptea

Asculta informatia

Cunoaștem deja luările de poziție ale Patriarhiei Române, prin purtătorii săi de cuvânt, atât față de pașapoartele biometrice, cât și de noile cărți de identitate cu cip. Acestea sunt total diferite de glasul viu al Bisericii, format din Sfinții Apostoli, Sfinții Părinți și luminătorii zilelor noastre, Marii Duhovnici. Iată că există totuși o asemănare a poziției Patriarhiei Române, și anume cu cea ereticilor din așa numită „Biserica” de ziua a șaptea, care a publicat un comunicat în acest sens, din care cităm:

 

Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea salută faptul că societatea a înțeles mai bine nevoile unei astfel de măsuri de securitate, în condițiile în care subiectul a fost abordat diferit prin comparație cu ceea s-a întâmplat în anul 2009, atunci când a fost introdus pașaportul biometric. De data aceasta acuzele venite pe filiera persoanelor care îmbrățișează diferite teorii au fost mult mai moderate.

Ținând cont de multele atacuri teroriste la care au fost supuse anumite zone ale pământului, considerăm că orice măsură este binevenită dacă este luată din rațiuni de siguranță. Prin adăugarea cipului, viitorul act de identitate nu numai că devine mult mai greu de falsificat, dar micșorează timpul de procesare în diversele acțiuni de recunoaștere a persoanei.

Pentru cei mai sceptici, legea va permite refuzul actului de identitate cu cip. Mărturie stă declarația lui Cătălin Giulescu, şeful Direcţiei pentru Evidenţa Populaţiei, cel care a declarat că este posibil refuzul unui astfel de act, cu precizarea că persoanele în cauză nu vor putea părăsi teritoriul României, măsura aceasta fiind agreată la nivel european.

Biserica Adventista de Ziua a Șaptea consideră că autoritățile trebuie să ofere în spațiul public toate informațiile necesare pentru ca societatea să-și formeze un punct de vedere corect și sănătos vizavi de ceea ce reprezintă noul act de identitate.

În același timp, încurajăm credincioșii Bisericii Adventiste și nu numai, să nu transforme acest subiect într-unul care ar putea da naștere anumitor scenarii lipsite de realitate, amestecând chestiunile birocratice și administrative cu cele de ordin teologic. Suntem convinși că există lucruri mult mai importante care necesită atenția și preocupările noastre, lucruri ce țin de starea noastră spirituală și de modul în care dorim să vestim evanghelia în această lume. În plus, dacă în viitorul pe care ni-l oferă existența noastră pe acest pământ vor exista și momente care vor îngrădi libertatea creștinilor, avem credință că vom avea înțelepciunea necesară pentru a înțelege că ele au rolul de a ne apropia de momentul mult așteptat: revenirea lui Isus Hristos.

Dumnezeu să ne ofere înțelepciune!

SURSA

Despre Info Crestin News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *