Incendiu Notre Dame. Socant: Ce făceau francezii în catedrale – Video

Asculta informatia

În contextul tragicului incendiu de la Catedrala Notre Dame de astăzi, unul dintre cele mai atee state din Europa, Franța, a schimbat în ultimii ani destinația catedralelor, din locașuri de închinare, în discoteci scrie dcnews.

Conform cotidianului francez La Republicain Lorrain, în 2016, chiar în duminica Paștilor, DJ-ii au înlocuit preotul, instalând platanele pe altarul bazilicii Sf. Vincent din Metz. „Este un loc magic! Îmi place frumusețea, energia. E superb!”, a declarat pentru cotidianul francez organizatorul evenimentului, Irénée Sutter, la acea vreme.

Comentariile de pe Facebook ale francezilor: “Cool”, “Off, de ce n-am știut și noi? Că veneam imediat”, “Asta distracție” nu au întârziat să apară.

Acuze de blasfemie!

“Blasfemie! Ați transformat bisericile în bordeluri!” – este comentariul unuia dintre puținii francezi care atrag atenția asupra evenimentului organizat  în zilele în care catolicii sărbătoreau Învierea Domnului.

Basilica St.Vincent din Metz este una dintre sutele de catedrale franceze care și-au schimbat destinația în ultimii ani. Aceasta a fost desacralizată înca din anul 2012.

Inregistrarea a fost postată de către internauții francezi pe facebook https://www.facebook.com/irenee.sutter/videos_by

Despre Info Crestin News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

25 − 24 =