Începând din 1 iunie se redeschid terasele, se va putea merge la plajă, dar în condiţii speciale. Se va putea circula liber în afara localităţilor

Asculta informatia

”Din 1 iunie câteva activităţi care au fost interzise vor redeveni posibile. Se redeschid terasele, este clar că aici e nevoie de unele măsuri foarte speciale şi acestev or fi comunicate.

Mesele la cel puţin 2 metri, maxim 4 persoane la o masă şi lucrurile vor fi sub control. De la 1 iunie se va putea merge la plajă, dar şi aici trebuie păstrată distanţa de 2 metri între scaunele de plajă. Se reia transportul feroviar şi rutier internaţional”, a precizat Iohannis.

Citeste si: Iranul vorbește despre „Final solution”. Israelul, în alertă maximă!

Conform preşedintelui, devin posibile spectacolele în aer liber cu un număr de maxim 500 de spectactori, care trebuie aşezaţi pe scaune, control strict la intrare şi respectarea tuturor normelor de igienă.

Deplasările în afara localităţii vor fi libere, nu va mai fi nevoie de declaraţie la ieşirea din localitate.

 În ceea ce priveşte competiţiile sportive, se vor putea relua din 1 iunie, dar pentru sporturile care se practică afară şi mai puţin sporturi de contact. Se vor desfăşura fără spectatori. 

 ”Examenele naţionale vor avea loc fizic cum au fost planificate de câteva săptămâni. Evaluarea Naţională din 15 iunie, apoi examenul de bacalaureat. Este posibil să fie copii care sunt bolanvi, să vină copiii şi la măsurarea temperaturii să se constate că au febră şi nu pot intra la examen. Trebuie să găsim o soluţie pentru ei.

Citeste si: BREAKING: Primarul orașului Chicago amenință să „distrugă” Bisericile care țin slujbe Duminică

Se va organiza la evaluarea naţională, din 15 iunie, pentru copiii care sunt bolnavi, cu febră, care sunt izolaţi împreună cu famiilia la domiciul sau în carantină se organizează o a doua sesiune din 29 iunie”, a precizat preşedintele.

În cazul bacalaureatului, se va organiza o a doua sesiune în august. 

Despre Info Crestin News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 − = 10