Quantcast
Închiderea frontierelor şi testarea călătorilor sunt ineficace în combaterea coronavirusului (ECDC) – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Închiderea frontierelor şi testarea călătorilor sunt ineficace în combaterea coronavirusului (ECDC)

Închiderea frontierelor contribuie în mică măsură la prevenirea răspândirii noului coronavirus, consideră Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC), în contextul în care statele Uniunii Europene analizează ridicarea unora dintre restricţiile de călătorie impuse la începutul pandemiei de COVID-19 în Europa, transmite miercuri Reuters, via agerpres.

Potrivit agenţiei europene, măsuri precum testarea călătorilor înainte de plecare sau verificarea temperaturii la sosire sunt şi ele în mare măsură ineficiente, chiar dacă ECDC confirmă că răspândirea virusului este facilitată de călătorii.

Citeste si: OMS s-a razgandit: Coronavirusul dispare incet, al doilea val nu va exista!

Într-un raport făcut public marţi seară, ECDC afirmă că închiderile de frontiere au avut efecte negative asupra economiei şi au fost eficiente doar în a întârzia pandemia la începuturile acesteia şi în regiuni izolate.

‘Datele disponibile nu susţin recomandarea de închidere a graniţelor, care va cauza efecte secundare semnificative şi perturbări în societăţile şi economiile din Uniunea Europeană’, unde în mod normal funcţionează libertatea de circulaţie între statele membre, arată agenţia.

Comisia Europeană a recomandat în aprilie o relaxare a restricţiilor de călătorie mai întâi între zone cu contagiune scăzută, încurajând unele guverne să redeschidă frontierele în mod selectiv, cu ţările pe care le consideră sigure.

Raportul ECDC spune însă că datele epidemiologice ar putea să nu fie fiabile întrucât statele europene nu folosesc o abordare comună referitoare la testarea şi raportarea cazurilor de infectare cu coronavirus, ceea ce face imposibilă comparaţia între ţări în ce priveşte răspândirea epidemiei.

Agenţia europeană mai atrage atenţia că a-i obliga pe oameni să se testeze înainte de a pleca în călătorie poate avea doar o valoare limitată, dat fiind că aceştia pot deveni contagioşi exact înainte de plecare sau în timpul călătoriei, având în vedere perioada de incubaţie de două săptămâni a virusului.

În ce priveşte verificarea temperaturii corporale la sosire, arată ECDC, călătorii ar putea fi deja contagioşi fără a avea febră.

Citeşte şi: Iranul vorbește despre „Final solution”. Israelul, în alertă maximă!

Chestionarele completate de călători despre starea lor de sănătate ar putea oferi informaţii suplimentare utile, dar prezintă riscuri în privinţa protecţiei datelor, mai spune ECDC, reiterând că aşa-zisele certificate de imunitate eliberate în urma testelor de anticorpi nu sunt de încredere.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply