Quantcast
Incidentele anti-creștine au crescut cu 285% în Franța, din 2008 până în prezent – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Incidentele anti-creștine au crescut cu 285% în Franța, din 2008 până în prezent

Există o creștere de aproximativ 285% în numărul „incidentelor anti-Creștine” raportată în Franța, în ultima decadă, după spusele directorului organizației Observatory on Intolerance and Discrimination Against Christians in Europe , cu sediul în Viena.

Deoarece șase biserici franceze au luat foc în ultimul an și jumătate, incluzând importanta Catedrală din Nantes săptămâna trecuta, datele din partea guvernului indică o creștere accentuată în numărul presupuselor atacuri și actelor de vandalism comise împotriva caselor de închinare din 2008 până în prezent.

Citeste si: FRANȚA REINTRODUCE ÎN TĂCERE CRIMA DE BLASFEMIE

„Guvernul Francez a raportat 275, a ceea ce numesc ei, fapte anti-Creștine (în 2008),” a spus directorul executiv OIDACE Ellen Fantini ziarului The Christian Post, luni. „Aceasta înseamnă orice vizează o biserică în sensul de a o vandaliza, sau o statuie creștină publică, ar putea fi vorba despre un cimitir creștin sau pot fi atacuri împotriva francezilor creștini, cu o predilecție anti-Creștină.”

„Dacă privim la anii 2018 și 2019, numerele sunt puțin peste 1000 ( pe an). Deci, mărirea de la 275 la puțin peste 1000 corespunde unei creșteri de 285%.”

Conform Ministerului de Interne al Franței, au fost raportate 1052 incidente anti-creștine săvârșite în 2019, care în mare parte au fost atacuri ale bunurilor creștine. Incidentele din 2019 sunt împărțite în 996 de „fapte” și 56 de „amenințări”.

„Șocant în legătură cu aceasta este, de fapt, cât de mici sunt numerele guvernului,” spuse directorul singurului observator care acoperă libertatea creștină și problemele știute din toată Europa.

În adiție la datele publicate de guvern în legătură cu faptele anti-creștine, Fantini a spus ca guvernul francez, de asemenea, trimite date Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa, despre crimele motivate de ură înfăptuite cu predilecție împotriva Creștinilor.

Cu toate acestea, datele guvernului în legătură cu crimele motivate de ură nu par a se potrivi cu datele numerice pe care guvernul le asigură în legătură cu incidentele anti-Creștine.

„Aceste numere, cele mei recente date numerice ale crimelor motivate de ură, sunt de aproape 2000 în 2018,” a explicat ea. „Când spunem că ele corespund cu aproximativ 3/zi, oamenii sunt șocați. În realitate, datele privind propriile numere ale guvernului în legătură cu crimele motivate de ură corespund cu mai mult de 5/zi.”

Vezi mai mult pe: https://europanews.ro/incidentele-anti-crestine-au-crescut-cu-285-in-franta-din-2008-pana-in-prezent/

Despre Info Crestin News

Leave a Reply