Quantcast
Incidentele anti-creștine din Spania cresc de la an la an – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Incidentele anti-creștine din Spania cresc de la an la an

Aproape 60 de atacuri împotriva credincioșilor și a lăcașelor de cult au fost raportate în Spania

Spania se bucură de libertate religioasă și libertate de conștiință, dar Annual Report of the Observatory for Religious and Conscience Freedom (OLRC) reclamă că în fiecare an aceste drepturi sunt atacate de persoane, grupuri sau instituții.
ORLC este o asociație non-guvernamentală. După colectarea datelor din anul 2019, a subliniat că „80% din cazurile împotriva libertății religioase care apar în țara noastră sunt împotriva creștinilor”.

Citeste si: Recomandarile OMS: MASTURBAREA TIMPURIE A COPIILOR

Deși numărul cazurilor a scăzut față de 2018, asociația avertizează cu privire la creșterea atacurilor violente.

„Cazurile de violență împotriva credincioșilor au crescut (de la un caz în 2018 la trei în 2019, toate împotriva catolicilor), precum și atacurile asupra lăcașurilor de cult (de la 53 la 55, majoritatea împotriva bisericilor sau a simbolurilor creștine)”, se arată în raport.

Secularism radical
María García, președintele OLRC, consideră că atacurile provin de la persoane sau grupuri care încearcă să „impună un secularism radical căutând să elimine toate confesiunile din spațiul public”.

„Întrucât Spania este o țară cu rădăcini creștine, aceasta este religia cea mai atacată. O parte minoritară, dar foarte beligerantă a societății, iar unii politicieni doresc să elimine aceste rădăcini și să facă tot posibilul pentru a împiedica credincioșii acestei confesiuni religioase să se manifeste ca atare în viața publică ”, explică García. Mai mult, „datele obținute în rapoartele altor țări demonstrează că aceasta este o tendință în restul Europei”.

Partidele politice și libertatea religioasă
De asemenea, raportul consideră partidele politice ca obiect de studiu, concluzionând că partidul de stânga Podemos „este cel mai agresiv partid împotriva libertății religioase, fiind implicat în 19 cazuri analizate. Sunt urmate de partidul comunist Izquierda Unida și de Partidul Social Democrat PSOE, cu 14 cazuri fiecare ”.

OLRC solicită partidelor politice „să respecte dreptul la libertatea religioasă, atât individual, cât și colectiv, precum și tratatele semnate cu diferitele confesiuni religioase”.

„Un stat laic nu înseamnă eliminarea tuturor simbolurilor religioase și interzicerea cetățenilor de a-și exersa religia în public, ci mai degrabă respectarea acesteia”, subliniază OLRC.

Citeste si: Preşedintele Poloniei compară “ideologia LGBT” cu doctrina comunistă

De asemenea, ei solicită autorităților „să respecte și libertatea religioasă cu măsuri vigilente pentru a reduce numărul de profanări ale bisericilor; precum și luarea de măsuri împotriva celor care atacă lăcașuri de cult”.
articol

Prodocens Media

Despre Info Crestin News

Leave a Reply