Quantcast
Incredibil: Sanhedrinul din vremurile biblice va reveni in Israel! – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Incredibil: Sanhedrinul din vremurile biblice va reveni in Israel!

Sanhedrinul din vremurile biblice, urmeaza sa revina ca institutie religioasa in Israel. Acest „consiliu” era format din 71 de intelepti evrei si constituia Curtea Suprema si organul legislativ din Iudeea in perioada romana. El a continuat sa functioneze timp de mai mult de patru sute de ani dupa distrugerea celui de-al doilea Templu.

Sanhedrin

Etimologic, Sanhedrin (סַנְהֶדְרִין‎) este o reprezentare ebraica tarzie a cuvantului grecesc sinedriu (συνέδριον) insemnand „a sta impreuna” ca adunare legislativa sau Senat.

Este interesant de observat ca mai multe aspecte ale Senatului Statelor Unite, inclusiv dispunerea in semi-cerc a scaunelor senatorilor, au fost preluate de catre parintii fondatori ai Constitutiei Statelor Unite din Sinedriul evreiesc.

De fapt, Sinedriul evreiesc este un organism care are multe similitudini atat cu Senatul cat si Curtea Suprema a SUA.

Sanhedrinul include un presedinte (Nasi), un cancelar (Av Beis Din) si saizeci si noua de membri, care stau in forma de semi-cerc atunci cand sunt in sesiune.

Deciziile se iau cu majoritate de voturi. Numarul 71 a fost ales pentru a exclude posibilitatea de a fi paritate atunci cand se ia o hotarare.

Membrii Sanhedrinului nu sunt alesi si nici nu sunt inamovibili. Oricare savant, in orice moment, poate obtine un loc in consiliu, in cazul in care demonstreaza ca are un nivel mai ridicat de cunostinte in legea iudaica decat un membru al Sanhedrinului.

Sanhedrinul (in momentul de fata) nu are statut politic sau juridic si nu este (inca) recunoscut de guvernul israelian. Cu toate acestea, este alcatuit din cei mai reputati si cunoscuti rabini ai natiunii evreiesti contemporane.

Sursa: The Sanhedrin; Acontecer Cristiano via afirmativ.com

Despre

Leave a Reply