Quantcast
INCREDIBIL! Un preot din Mizil trimite INSTIINTARI DE PLATA celor care NU VOR sa mearga la Biserica! – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

INCREDIBIL! Un preot din Mizil trimite INSTIINTARI DE PLATA celor care NU VOR sa mearga la Biserica!

Caz incredibil intr-una dintre gradinile Domnului din judetul Prahova. Un preot din Mizil a gasit solutia ideala, crede el, pentru a-i convinge pe oameni sa devina adeptii celor sfinte.

Un cititor ph-online.ro ne-a trimis la redactie o fotografie care s-ar potrivit rubricilor NO COMMENT, insotita de urmatorul comentariu: “Iata cum intelege un preot din Mizil sa mareasca veniturile parohiei si sa aduca in lacasul de cult pe cei care nu frecventeaza slujbele duminicale …”

In imaginea de mai sus sta scris un mesaj halucinant:

“Iubiti credinciosi, Biserica Adormirea Maicii Domnului Mizil a hotarat pentru anul 2014 urmatoarea contributie de sustinere:

– 50 lei pentru cei care participa la Sfanta Liturghie

– 100 lei pentru cei care NU participa la Sfanta Liturghie

Va multumim pentru intelegere si sustinere.

Dumnezeu sa va implineasca rugaciunile.”

Preotul care a semnat aceasta notificare religioasa este parintele paroh Gheorghe Croitoru, secondat de diaconul Alexandru Croitoru. (evident, rude)

Astfel de “impuneri de plata” ne trimit cu gandul la ANAF si ne ridica nu doar semne de intrebare, ci si tot parul din cap. Ca sa evitam sabloanele, nu vom analiza mesajul preotului prin prisma faptului ca Biserica NU poate stabili TARIFE (cu toate astea, oamenilor li se spune de la bun inceput care-i pretul pentru inmormantare, nunta, botez, sfintit prin apartamente, etc), ci vom considera ca instiintarea de mai sus reprezinta o strategie de marketing, cam discriminatorie, destinata unui anume public-tinta: cei saraci cu duhul.

In viziunea familiei sfinte Croitoru, mesajul scos la imprimanta si stampilat (!) ii va convinge pe profani, printr-un joc subconstient al mintii, sa se inghesuie la slujbele liturgice nu pentru ca asa ar fi mai bine pentru suflet, ci pentru ca… e la reducere!

Totodata, observam ca acestui mesaj nu-i lipseste nici subliminalul: “Va multumim pentru intelegere si sustinere. Dumnezeu sa va implineasca rugaciunile.”, dar asta doar daca achitati taxa, fiindca, in caz contrar, Dumnezeu nu se deranjeaza sa va raspunda.

In fine, suntem foarte curiosi sa aflam ce amenda a stabilit parintele Croitoru pentru cei care nu-si indeplinesc obligatiile fiscale.

ph-online.ro

Despre

Leave a Reply