INDIA: Creștinii protestează împotriva atacurilor tot mai numeroase

Asculta informatia

Mii de creștini s-au adunat în India pentru a protesta pașnic față de numărul tot mai mare de atacuri asupra bisericilor, cu violențe și arestări în întreaga țară potrivit, AO NEWS. Andrew Boyd de la Release International relateaza.

Creștinii s-au adunat la Delhi pentru a atrage atenția asupra sentimentului predominant de frică și nesiguranță în comunitatea creștină. Cei adunați au avut un singur mesaj: opriți ura și violența. Intoleranța față de creștinii din India este în creștere.

În anul 2022, Organizația United Christian Forum din India a înregistrat 598 de acte violente împotriva creștinilor. Aceasta este o creștere cu peste 80% în doar doi ani. Dar în prima lună a anului 2023, organizația din India a înregistrat deja 57 de incidente de violență anti-creștină. Printre aceste incidente au fost filmate imagini în care femei creștine stau în tăcere în timp ce sunt lovite și bătute cu brutalitate de extremiștii hinduși.

Publicația Christianity Today estimează că 22.000 de creștini s-au reunit în Delhi pentru a cânta imnuri creștine și a manifesta pașnic în fața unui banner negru și roșu, care cere oprirea urii și violenței împotriva creștinilor.

Abraham Matthew din Consiliul Național al Bisericilor din India a spus că această reunire a tuturor denominațiilor este pentru a arăta Unitatea acestora. El a descris întâlnirea ca pe, cităm: ”un strigăt al poporului nostru pentru frații și surorile care suferă în mediul rural. Dreptul lor de a crede în Dumnezeul lor este restrâns.” El a adăugat că „nu există altă speranță decât să strige la Dumnezeu să îi ajute.”

Consiliul Național al Bisericilor din India a făcut apel la președintele Indiei să protejeze drepturile constituționale ale creștinilor din țara sa. Ei spun, cităm: „creștinii sunt atacați în 21 de state de extremiști religioși.”

Actele de violență variază de la arderea bisericilor, la întreruperea slujbelor și convertirea forțată la hinduism. Nu numai că autoritățile nu reușesc să investigheze atacurile, dar după cum spun organizațiile creștine, cei care le comit adesea acuză creștinii de încălcarea legii.

Legile Indiei sunt folosite din ce în ce mai mult împotriva creștinilor, pe măsură ce mișcarea de prevenire a convertirii hindușilor capătă avânt. Un număr tot mai mare de state au adoptat acum legi anti-conversie.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 + = 25